Publiserte artikler

Førde viste styrke

Libero Øystein Bergum og resten av Førdelaget jubler for sin første seier i CEV-cupen. Foto: FVBK facebook

Som første norske lag noensinne i den nest høyeste europacupen, CEV-cupen, hadde Førde VBK trukket nærmere 1.000 tilskuere til Førdehuset i går kveld da laget møtte Novator Khmelnytskyj fra Ukraina til den første kampen i 1/32-delsfinalen. Etter en jevn innledning på kampen, seg ukrainerne fra og beholdt en ledning på 2-4 poeng det meste av første sett. Men etter at Førde hadde vunnet tilbake serven til 21-23, ble Mathias Berntsen byttet inn for å serve. Og han ga seg ikke før det sto 25-23 til Førde og en overraskende hjemmeledning 1-0.

Novatorspillerne ble ikke nevneverdig affisert av å ha tapt settet, de var fra start litt foran Førde i det neste. Men midtveis overtok Førde styringen og holdt seg foran til 25-22. Og i det tredje så Førde lenge ut til å ta en komfortabel seier, og selv om Novator knappet inn mot slutten, var det Førde som tok settet og kampen med 3-0 (25-23, 25-22, 25-23).

Onsdag blir det returkamp i Khmelnytskyj, en by med drøyt 250.000 innbyggere vest i Ukraina. For at Førde skal ta seg til 1/16-delsfinalen, må de enten ta minst to sett i kampen, eller om Novator vinner 3-0 eller 3-1, vinne et golden set til 15 poeng. Vinneren av oppgjøret skal møte TIF Viking, så kanskje blir det nye kamper mellom de gode vennene og rivalene i det som blir det nye Vestland.

Les mer om kampen i Firda her, og hos NRK Sogn og Fjordane her. Statistikk fra kampen har du her. Les også hos CEV her.

Legg igjen en kommentar