Publiserte artikler

Norske europacuptap

Bjarne Nikolai Huus server for Pafiakos. Foto: CEV

BK Tromsø hadde ingen god dag da laget i går møtte det finske laget Savo Volley Kuopio til den første av to kamper i CEV Challenge Cup. BK Tromsø sliter med skader på sentrale spillere, og har for eksempel måttet hente inn Håkon Østrem fra pensjonisttilværelsen. I kampen i Kuopio kom Tromsø aldri skikkelig i gang på grunn av store mottaksproblemer. Finnene hadde på sin side få vansker med å omsette de ballene som kom tilbake til egne angrepspoeng, når ikke Tromsøs angripere selv ga dem poengene ved å slå feil. I det hele spilte Tromsø mye mer tafatt i alle faser enn vi er vant med å se dem, så det er klart at laget må heve spillet mange hakk skal de få mulighet til vinne 3-0 eller 3-1 på hjemmebane kommende onsdag og dermed tvinge fram et golden set. Tapet mot Kuopio ble så klart som 0-3 (12-25, 15-25, 9-25). Du finner statistikk fra kampen her.

Det er ikke bare Tromsøspillere som har vært i aksjon i europacupene blant norske spillere denne uken. Bjarne Nikolai Huus er profesjonell på Kypros for klubben Pafiakos Pafos. Laget hans spilte borte i Challenge Cup tirsdag mot Sport Lisboa e Benfica fra Portugal. Kampen endte med tap for Pafiakos med 0-3 (16-25, 20-25, 15-25). Men Bjarne greide seg godt og spilte hele kampen. Se statistikk her.

Tap ble det også for Jonas Kvalen og Lausanne UC i CEV-cupen. De spilte i Ukraina mot Barkom-Kazhany Lviv og så også ut til å gå mot 0-3. Men etter andre sett snudde tendensen og Lausanne tok de to neste settene. Et jevnt sistesett gikk imidlertid til ukrainerne, som til slutt vant 3-2 (25-16, 25-21, 22-25, 18-25, 16-14). Med det er muligheten til avansement klart på det sveitsiske lagets side før hjemmekampen neste uke. Jonas var som vanlig sentral og spilte hele kampen på kantplass. Statistikk her.

Legg igjen en kommentar