Publiserte artikler

Kalenderkrøll

Det internasjonale volleyballforbundet FIVB har vedtatt at kvinnenes World Cup 2019 skal holdes i Japan 14.-29. september, mens mennenes skal avvikles i samme land 1.-15. oktober. World Cup arrangeres stort sett hvert fjerde år, første gang i 1979, og Japan har alltid vært arrangørland. Tolv lag deltar i hver klasse i konkurransen, og disse spiller alle mot alle.

Med tanke på at mennenes turnering starter to dager etter EM-finalen, er det klart at dette vil medføre en stor belastning for Europas beste spillere. Hvilke lag som kvalifiserer seg til World Cup, er ikke klart, men at flere fra Europa kommer med, er svært sannsynlig. Ligaene i landene som skal delta vil også få en svært sen start, og med tanke på at Champions League i år hadde spilt ferdig første runde på dette tidspunktet i år, vil vi tro at denne cupen også blir påvirket.

Dato for kvinnenes EM er ikke fastlagt ennå, men også her vil nok World Cup få innvirkning.

2019 vil i det hele bli et aktivt år for de beste landslagene. De tjuefire høyest rangerte landene i verden, unntatt Japan, som er direkte kvalifisert som arrangør, skal spille kvalifiseringsturnering til OL dette året.

Du kan lese mer om World Cup-beslutning her.

Legg igjen en kommentar