Publiserte artikler

Guttene vant NEVZA

De norske NEVZA-mesterne 2018

Det norske guttelaget som har deltatt i NEVZA U17 gikk helt til topps i turneringen etter å ha snudd finalen mot favorittene fra Finland. I starten av kampen fikk de norske guttene ingen ting til og lå under 0-2 etter to klare sett-tap før de tok det tredje knepent. I det fjerde hadde laget bra kontroll, men i det avgjørende settet havnet laget bakpå og lå under 8-15 før Markus Mol gikk på serve. Gode server kombinert med en sterk norsk blokk snudde til seier 3-2 (7-25, 10-25, 26-24, 25-18, 15-13).

Dette er en klar forbedring fra fjorårets sjetteplass. De to finalistene møttes også i puljespillet. Da vant Finland 3-0 etter en knepen og to klare settseire. Norge måtte også slite i kvartfinalen mot England, der de også lå under 0-2 i sett. Så laget har vist en fin evne til å avgjøre jevne kamper. I semifinalen slo laget Færøyene 3-1 To av guttene kom med på drømmelaget: Eirik Mjelde Bjelland som diagonal og Cornelius Hilde Eikeland som en av midtspillerne.

Det norske jentelaget gjorde også en fin prestasjon og en bedre turnering enn i fjor, da de ble nr. 5. De måtte gi tapt for de senere vinnerne fra Finland i semifinalen, men i bronsefinalen ble Færøyene slått 3-1 (18-25, 25-13, 25-15, 25-18).

Du finner alle resultatene på NEVZAs facebookside her. Og du kan se guttenes avslutning av finalen på trener Bjørn Sletvolds facebookside her.

Legg igjen en kommentar