Publiserte artikler

Brasil ute

Paola Egonu (18) og Italia har spilt sterkt i VM. Foto: FIVB

De siste kampene i andre runde av kvinnenes verdensmesterskap ble spilt i dag, og det var spenning til siste slutt hvilke tre lag fra hver av de to puljene som ville gå til tredje runde. I pulje E vant Nederland klart 3-0 over Serbia og sikret seg dermed en plass blant de tre med bare ett tap, mens Serbia med to tap måtte vente på resultatet av kampen Japan-Brasil for å se hvor de ville havne. Brasil sto med to tap før kampen, Japan med ett. Men Brasil var avhengig av tre poeng for å komme foran Japan. Brasil vant kampen, men med bare 3-2, og dermed var det klart at Japan tok andreplass i puljen med 22 poeng, mens Serbia hadde 21 og Brasil 20.

I pulje F ble Italia allerede klare for tredje runde i går, da de vant sin åttende kamp av åtte mulige med 3-1 mot Russland. Av bare farten slo de også USA 3-1 i dag, og USA, som etter tap 0-3 mot Kina i går plutselig sto med to tap, måtte vente på dagens siste kamp mellom Kina og Russland for å se om de fortsatt hadde mulighet på avansement. Og Kina ga dem hjelpen de trengte, slo Russland 3-1, så puljen endte med ni seire til Italia, åtte til Kina, sju til USA og seks til Russland.

Trekningen til tredje runde skjer senere i dag. De seks lagene deles i to puljer med en puljevinner, en toer og en treer. I puljen møter lagene hverandre, og de to beste i hver pulje går til semifinaler, mens treerne spiller om femteplass. Puljekampene spilles i Nagoya, og de to første går 14. oktober. Se VMs hjemmeside her.

Legg igjen en kommentar