Publiserte artikler

Første runde ferdig

Blir Bojana Milenkovics (19) korsbåndsskade skjebnesvanger for Serbia? Foto: FIVB

VM i volleyball for kvinner er nå første runde ferdigspilt. Det betyr at alle lagene har spilt fem puljekamper hver, og av de 24 lagene som startet turneringen, må nå åtte reise hjem. De fire puljevinnerne var alle ubeseiret og var følgende: Nederland, Italia, USA og Serbia. De åtte som må si takk for seg er Argentina, Kamerun, Canada, Cuba, Sør-Korea, Trinidad & Tobago, Kenya og Kasakhstan.

De fire gjenværende lagene i pulje A fra første runde blir nå slått sammen med pulje D til pulje E, mens pulje F blir gamle pulje B pluss pulje C. Lagene tar med seg alle resultatene fra første runde. Hvert lag i den nye puljen skal spille mot de fire lagene de ennå ikke har møtt, og etter fire kamper for hvert lag, går de tre beste i hver pulje til tredje runde, mens de fem siste har spilt ferdig. Kampene i andre runde starter søndag, og det vil gå åtte kamper hver dag.

De nye puljene ser slik ut, rangert etter resultatene i første runde:
Pulje E: Serbia, Nederland, Japan, Brasil, Tyskland, Den Dominikanske Republikk, Puerto Rico, Mexico
Pulje F: Italia, USA, Kina, Russland, Thailand, Tyrkia, Aserbajdsjan, Bulgaria

Vi kan ane at det blir hard kamp blant de fire første i hver pulje om de tre ledige plassene i tredje runde. VMs hjemmeside er her, kampene kan du se her.

Legg igjen en kommentar