Publiserte artikler

Polen verdensmestere

Dzyzga og Kubiak kan juble for VM-gull. Foto: FIVB

Polen gjentok bedriften fra Katowice i 2014 og beseiret Brasil i en VM-finale. På forhånd var ingen av finalistene blant de største favorittene. Brasil mangler sine to beste kantspillere på grunn av skader, og Polen har vært nede i en bølgedal siden gullet i 2014, samtidig som deres nye trener, Vital Heynen, har vært nøye med å snakke ned laget. Men da de vant Wagner-turneringen for noen uker siden, var det tydelig at ting var begynt å skje, og Brasil er nå en gang Brasil, de spilte ikke sin femte finale på rad uten grunn. Og i tur og orden forsvant potensielle utfordrere som Frankrike, Italia, Russland, Serbia og USA i tur og orden, og dermed var det duket for Polen-Brasil.

Og kampen ble ganske intens. Polens lagmaskineri med Drzyzga, Kurek og Kubiak i spissen kom best i gang i alle settene, men Brasil jobbet seg hele tiden innpå ved hjelp av gode spillerbytter, spesielt i det første settet hadde de muligheten. De klarte imidlertid ikke å komme lenger enn opp på siden, så alle settene ble vunnet av Polen. Settsifrene ble 28-26, 25-20, 25-23. Polen var best i det meste, 59 % kill mot 57 %, 4 ess mot 2 og 10 blokker mot 4, og de ga også vekk færrest poeng på feil, 18 mot 21.

Også bronsefinalen mellom USA og Serbia ble tett og velspilt. Her ble USA sterkest mot slutten og vant 3-1 (23-25, 25-17, 32-30, 25-19).

Drømmelaget som ble kåret etterpå ser slik ut:

MVP: Bartosz Kurek (POL)
Opplegger: Micah Christenson (USA)
Diagonal: Matt Anderson (USA)
Kanter: Michal Kubiak (POL) og Douglas Souza (BRA)
Midter: Lucas Saatkamp (BRA) og Piotr Nowakowski (POL)
Libero: Pawel Zatorski (POL)

Kommentarer (2)