Publiserte artikler

Brasil og Polen til VM-finale

Polens Nowakowski var klar vinner i kampen i midten mot Holt. Foto: FIVB

Som i Katowice for fire år siden, skal Brasil og Polen møtes i finalen i verdensmesterskapet for menn. Den gangen vant Polen 3-1 etter at Brasil hadde tatt det første settet, og Polen med det  fikk sin første VM-tittel på 40 år. Det er ikke gitt å spå utfallet av dagens finale. Brasils brede stall gjorde utslaget i semifialen mot Serbia i går. Da laget begynte å slite i det andre settet etter å ha vunnet de to første, gjorde laget et dobbeltbytte. Opplegger William kom inn for diagonal Wallace og diagonal Evandro ble byttet inn for opplegger Bruno på stillingen 9-6 til Serbia. Dette endret momentum, Brasil innhentet forspranget, og selv om Serbia stadig var litt foran, tok Brasil de avgjørende poengene mot slutten og vant 3-0 (25-22, 25-21, 25-22). Det var to gode lag som møttes. Brasil hadde litt bedre oppleggere og midtspillere, og Serbia kom aldri i gang med det fantastiske forsvarsspillet de hadde mot Italia. Sterke 61 % kill hos Brasil, 52 % hos Serbia.

Med dette resultatet er Brasil i sin femte strake VM-finale. Og der skal de altså møte laget de tapte for i sin forrige, Polen. Polen hang lenge i tauene i en intens kamp mot USA, men da det skulle avgjøres, var det Polens Kurek og Kubiak som overspilte USAs stjerner Anderson, Russell og Sander. Mye av grunnen til at USA glapp, var at de mot slutten ikke greide å holde den gode servingen de hadde hatt i starten. USAs opplegger Christenson hadde heller ingen topp dag, mens Polens Drzysga stadig satte Kurek og Kubiak opp mot single eller utette blokker. USAs kanter hadde også overraskende problemer med flakkeservene til Polen. Uansett ble det stor underholdning fra to gode lag foran 12.000 tilskuere i Torino i en kamp der Polen til slutt vant 3-2 (25-22, 20-25, 23-25, 25-20, 15-11).

Legg igjen en kommentar