Publiserte artikler

Polen siste semifinalist

En god Kubiak singelblokker Italias toppscorer Zaytsev. Foto: FIVB

Gårsdagens kamper i verdensmesterskapet i volleyball for menn i Torino ble relativt uinteressante. Den første kampen var mellom to lag som allerede var klare for semifinalene i dag, Brasil og USA. Og begge lagene sendte innpå sine sju innbyttere, som blant annet medførte at USA hadde en midtspiller, McDonnnell, på ene kantplassen, ettersom troppen består av tre kantspillere og fem midter.

USA har brukt dette laget i en tidligere kamp, i andre runde slo de Iran 3-0 med samme oppstilling. Men mot Brasils nest beste var de sjanseløse og tapte klart 0-3 (20-25, 18-25, 19-25). Bare midtspillerne Jendryk og Averill var på nivå med Brasil, men ellers var Brasil overlegne, spesielt i angrep med en killprosent på 66 mot USAs 39. Dermed var Brasil puljevinnerne og skal i dag møte toeren i den andre puljen til semifinalekamp.

Hvem som skulle bli nr. 1 og 2 i den andre puljen, var på det tidspunktet ikke helt klart. Italienerne håpet i hvert fall på et under, for om de slo Polen 3-0 der Polen ikke fikk mer enn 60 poeng totalt, ville Italia gå til semifinale. Men håpet varte omtrent en ball, Juantorena slo inn kampens første. Etter det hadde Polen kommandoen fullstendig i settet, anført av en god Kubiak og sterk serving fra Kurek. Med feilfritt angrepsspill og god blokking tok Polen det første settet hele 25-14, og innbytterne kunne jublende storme banen etter at førsteplass i puljen og semifinaleplass var sikret.

Etter det første settet var sikret, var det tid for å la hele førsteoppstillingen til Polen hvile. Bare Bieniek fortsatte, ettersom Polen stiller med bare tre midter. Til gjengjeld har de tre diagonaler. Resten av kampen ble nå et spørsmål om Italias beste var bedre enn Polens nest beste. Etter hvert viste de seg å bi det, men spesielt interessant ble ikke kampen, som til slutt endte 3-2 (14-25, 25-21, 18-25, 25-17, 15-11) til Italia. Og det faktum at Polens trener Heynen ikke noen gang tok time out, viser hvor lite han brydde seg om resultatet når semifinalplassen først var sikret.

Det er håp om at dagens kamper blir mer spennende. Kl. 17:00 møtes Brasil og Serbia i den første semifinalen, og kl. 21:15 er det klart for Polen-USA. Etter at vi tidligere bommet på halvparten av våre tips om hvem som ville gå til semifinale,  avstår vi fra å tippe denne gangen. Kampene kan du følge her, og VMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar