Publiserte artikler

Russland utslått fra VM

Aaron Russel (2) er viktig for USA. Foto: FIVB

Etter at Russland ga fra seg 2-0-ledelse mot Brasil onsdag, gikk de på en ny smell torsdag da de møtte USA. Laget kom aldri opp på nivået de viste da de vant VNL i sommer. Og det ser ut til at trener Shliapnikov har slitt med å finne oppleggeren som passer laget best. Det fører igjen til at angrepsrytmen i perioder forsvinner. I dag startet han med Grankin, og Butko kom inn bare i et dobbeltbytte i første sett. Grankin hadde ingen heldig dag, og det er merkelig at Butko ikke ble forsøkt i hvert fall fra tredje sett. Shliapnikov presenterte imidlertid en nyhet ved å ta ut Volkov, som hadde en bedrøvelig dag, og sette Mikhaylov som kant og Poletaev inn som diagonal. Han hadde nemlig ikke så mange kantalternativer. Rodichev har vist seg å ikke holde mål og Berezhko var oppført som andrelibero for å gi den vanlige andreliberoen Sokolov innbytter en runde bak hvert sett.

Alle forsøkene holdt imidlertid ikke mot et godt USA-lag, der spesielt kantene Sander og Russel framhevet seg, samt opplegger Christenson. Men hele laget dro lasset og viste en fantastisk vilje i forsvarsspillet, noe som ga laget mange poeng i overgangsspillet. Hele 47 poeng tok USA i angrep med en kill på 53 %, mens Russland tok 34 poeng med en kill på 44 %. Russland hadde 9 blokker, USA 6, mens USA hadde 4 ess, Russland bare to. USA satset mye på serve, som også ga en del feil. Totalt fikk Russland 23 poeng på USAs feil, USA fikk 18 tilbake. Og til tross for 3-0 til USA, var det en jevn og spennende kamp som bølget fram og tilbake. Settsifrene ble 25-22, 25-23, 25-23.

I og med USAs seier, er Russland utslått, mens USA og Brasil fredag skal avgjøre hvem som blir nr. 1 og 2 i puljen. Hvem de i så fall vil møte i semifinalene, avgjøres ikke før senere på kvelden fredag. Serbia tapte torsdag 0-3 (26-28, 26-28, 22-25) for Polen. Men i og med Serbias klare seier mot Italia onsdag, er Serbia videre til semifinale. Italia og Polen spiller siste kamp fredag, og skal Italia gå til semifinale, må de vinne 3-0 og ikke gi fra seg mer enn 60 poeng.

Serbia greide ikke å mobilisere samme forsvarsvilje mot Polen som de gjorde mot Italia. Servetrykket var heller ikke av samme kaliber som onsdag. Dermed fikk laget store problemer med å stoppe spesielt Kurek og Kubiak. Likevel ble det en intens kamp, der Kubiak og Kovacevic fikk tildelt hvert sitt røde kort for krangling under nettet. Kovacevic var ellers den som for det meste holdt Serbia inne i kampen. Han terroriserte nærmest Kurek ved å smashe touch ut via Kureks skulder. Han tok også flest poeng for Serbia med 14. Som lag hadde Serbia en killprosent på 51, Polen 58. Polen hadde 6 ess, Serbia 4, og Polen hadde 8 blokker, Serbia 5. Lagene gjorde omtrent like mye feil, Polen 25, Serbia 28.

Du finner alt om VM her.

Legg igjen en kommentar