Publiserte artikler

Sterke Serbia

Aleksandar Atanasijevic ble serbisk toppscorer. Foto: FIVB

Serbia utklasset hjemmelaget Italia i gårsdagens andre puljekamp i tredje runde i VM for menn. I Pala Alpitour i Torino vant de 3-0 (25-15, 25-20, 25-18) etter sterk serving og til tider glitrende forsvarsspill. Med dette resultatet trenger Serbia bare totalt 54 poeng, eller et sett, mot Polen i dag for å være klare for semifinale. Italia, på sin side, må håpe på serbisk seier, da har de en semifinaleplass helt i egne hender. Nå er ikke 54 poeng uten videre gitt. I den siste kampen i andre runde mellom Serbia og Polen, greide Serbia totalt bare 47 poeng i 0-3-tapet, men da skal det sies at Serbia på tidspunktet allerede var klare for tredje runde.

Om Serbia i går spilte en svært sterk kamp, var Italia en skuffelse. Laget hadde totalt en killprosent på 37, mot Serbias 58. Stjernene Zaytsev og Juantorena, som skal bære laget, hadde henholdsvis 39 og 36. Toppscorer ble midtspiller Mazzone med 11 poeng. Og mens Seria hadde 10 ess, hadde Italia 1. Bare i blokk var Italia bedre, 9 mot 6. I feil var lagene like, 19 på beggesider, men det er verdt å merke at Serbia ikke hadde en eneste angrepsfeil.

Om kampen Serbia-Italia var total enveiskjøring, var gårsdagens første kamp en helt annen sak. Russland kom best i gang mot Brasil, og med sitt solide serve- og blokkspill kontrollerte de inn de to første settene. Men et oppleggerbytte før tredje sett hos Brasil skapte endringer. Bruno ble erstattet med 39 år gamle William, og med dette byttet kom også diagonalspiller Wallace mer med i kampen. I de to første settene var han en skygge av seg selv og ble tatt ned gang på gang, men spilte fra tredje sett strålende og ble nesten ustoppelig.

Samtidig så det ut til at russerne hadde tatt seieren på forskudd og falt mentalt. Feilservene begynte nemlig å florere, og en mann som Muserskiy fikk bare 4 av 10 server over nettet, så selv om han produserte i blokk og angrep, ble det aldri ekstrapoeng når han servet. Russland fikk heller aldri utnyttet at William står oppført med en maks rekkevidde på 300 cm. Han byttet rundt på hvor han blokket, men det skulle likevel være mulig for russerne å se hvor han var og slå over ham. Men Brasils vilje i forsvar og angrep kjempet til slutt Russland ut av stilen, og kampen endte 3-2 (20-25, 21-25, 25-22, 25-23, 15-12) til Brasil. Russland hadde 51 % kill, Brasil 50. Russland 13 mot 7 blokkpoeng og Rusland 7 mot 6 ess. Men Russland ga fra seg 36 feilpoeng, Brasil bare 27.

Russland møter i dag USA, en kamp de er nødt til å vinne for ikke å være ute av mesterskapet. Lagene møttes i første runde, og da vant USA 3-1. Og så langt er USA det eneste laget som ikke har tapt en kamp i VM. Denne kampen går kl. 17:00, mens Polen-Serbia spilles kl. 20:30. Alle VM-kampene kan du se her, VMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar