Publiserte artikler

Innbytternes VM-dag

Polens trener Vital Heynen var fornøyd med laget sitt søndag. Foto: FIVB

Tre av lagense som var klare for tredje runde i VM, stilte nesten utelukkende med innbytterne i kampene søndag. Både USA og Italia stilte med de sju som får minimalt med spilletid i de viktige kampene, USA brukte til og med en midtepiller på den ene kantplassen. Bare Brasil av puljevinnerne hadde noen av sine startere innpå. Nå kunne de gjøre dette med god samvittighet, ettersom resultatene ikke ville ha noe å bety for motstanderne med hensyn til hvem som ville ta seg til tredje runde. Nå vant uansett alle de tre lagene kampene sine. USA slo Iran 3-0, Italia vant 3-1 over Nederland og Brasil kjempet seg til 3-2 over Belgia.

Russland var ikke 100 % sikre på å ta seg til tredje runde som en av toerne. De sparte likevel mange av sine startere i kampen mot Finland, og etter hvert var hele førsteoppstillingen skiftet ut. Det holdt på å ta fra dem det tredje settet, men de rodde også det i land, og er nå klere for spill i Torino.

Den eneste puljelederen som spilte en kamp av betydning, var Serbia. Etter at Frankrike hadde slått Argentina, var Frankrike avhengige av at Serbia slo Polen for å kome til tredje runde. Hvis ikke, ville Polen bli det andre toerlaget i Torino. Serbia startet kampen med toppet lag, men Polen, med Kubiak tilbake etter sykdom, hadde mest å spille for og vant knusende 3-0 (25-17, 25-16, 25-14). Så da henger de regjerende mesterne fortsatt med i kampen om VM-gullet.

De seks lagene som er klare for tredje runde i Torino, er altså de fire puljevinnerne Italia, Brasil, USA og Polen, samt de to beste toerne Russland og Serbia. Tredje runde spilles onsdag, torsdag og fredag. Lagene er da delt i to puljer som spiller alle mot alle. Puljene er ikke trukket ennå, men toerne vil gå i hver sin. Vi tipper ingen ønsker Russland i sin pulje. De to beste fra de to puljene går til semifinaler lørdag, og søndag er det bronsefinale og finale, alt i Pala Alpitour.

Alle resultatene fra de to første rundene ser du her.

Legg igjen en kommentar