Publiserte artikler

Fire av seks klare

Ikke alt spill var strømlinjet i Milano i går. Foto: FIVB

Etter gårsdagens åtte kamper i VM i Bulgaria og Italia, er det klart at de fire lagene som leder hver sin pulje, kan begynne å forberede seg til tredje runde i Torino.  De fire lagene er Italia, Brasil, USA og Serbia. De tre første har også vunnet puljene sine, mens Serbia kan bli forbigått av Polen om de taper dagens innbyrdes oppgjør. Men Serbia går likevel videre i så fall som en av de beste toerne. Polen har i det hele havnet i et lite uføre. Etter at de fikk sitt første tap i VM mot Argentina fredag, ble de i går utspilt av Frankrike, og taper de mot Serbia i dag og Frankrike slår Argentina, er de plutselig nr. 3 i puljen og kan reise hjem.

Samtidig som fire lag er sikret avansement, vet vi også at Argentina, Canada, Iran og Slovenia mistet muligheten i går, i tillegg til Finland og Australia, som røk ut fredag. Belgia, Bulgaria, Frankrike, Nederland, Polen og Russland er de som teoretisk ennå kan avansere. Russland skal møte Finland i dag, og vinner russerne der, er de sikret fortsatt spill. Polen er også sikret om de slår Serbia, men med tap er det flere scenarier.

Det ble ellers satt tilskuerrekord for årets VM i går. I kampen mellom Italia og Russland så 12.875 Italia ta de to settene som var nødvendig for å vinne puljen. Det ble en intens kamp, der spillet svingte mye, og med overraskende mange feil. En tent Muserskiy imponerte hos Russland, mens både Mikhaylov og spesielt Volkov slet veldig. Russlands trener byttet opplegger Grankin med Butko midt i første sett, og spillet begynte da å sitte bedre. Hos Italia er Zaytsev den som blir lagt merke til på godt og vondt, mens Juantorena er den mest produktive. Men også han ble i lange perioder borte i kampen.

I Bulgaria har USA imponert, Bulgaria var sjanseløse i går. USA er nå det eneste laget som ikke har tapt, sju seire på rad stiller de med før de siste kampene. Vi legger merke til at de «aldri» bytter på laget. Bare midtspillerne, som de har fem av, roterer, mens oppleggeren Christenson, diagonalen Anderson, kantene Russel og Sander, samt libero Shoji, har stått på banen så å si konstant, selv mot lag som Kamerun og Tunisia. Det kan kanskje passe med to dagers pause etter kampene i dag.

Dagens kampoppsett er slik:
Pulje E
Kl. 17:00 Finland -Russland
Kl. 21:15 Italia – Nederland
Pulje F
Kl. 17:00 Slovenia – Australia
Kl. 20:30 Belgia – Brasil
Pulje G
Kl. 16:00 USA – Iran
Kl. 19:40 Bulgaria – Canada
Pulje H
Kl. 16:00 Frankrike – Argentina
Kl. 19:40 Polen – Serbia

Så får vi se om noen av de sikre lagene vil spare noen av spillerne, resultatene kommer i hvert fall på VMs hjemmeside, den er her. Kampene kan du se her.

Legg igjen en kommentar