Publiserte artikler

VM tilspisses

Mektig når 12.000 synger den italienske nasjonalsangen. Foto: FIVB

Polen gikk i går på sitt første tap i verdensmesterskapet. Uten sin lagkaptein Kubiak, som lå syk igjen på hotellet, måtte de tåle at Argentina vant en noe kaotisk kamp 3-2 (16-25, 25-19, 25-23, 23-25, 16-14). I det avgjørende settet kom dommerne i fokus. Først etter en utfordret avgjørelse som det tok fem minutter å utrede. Deretter da Polens opplegger ble avblåst for føring på en av lagets tre matchballer. Polen ledet med 14-11 i det femte  settet, men greide altså ikke å avgjøre. For Argentina betydde ikke seieren annet enn heder og ære, de har ikke mulighet til å bli blant de to beste i puljen.

Et annet lag som forspilte matchballer i puljen, var Frankrike, som nå er ille ute med tanke på ta seg til tredje runde.  Serbia gjorde en ny stor kamp og vant 3-2 (22-25, 26-24, 25-20, 18-25, 18-16). Med det har Serbia bare ett tap, i likhet med Polen. Men Polen har 16 poeng, Serbia 14. Resultatene i pulje H medfører at Frankrike nå bare har helt teoretiske muligheter til å ta seg videre.

I pulje  E tok som Italia sin sjette tre-poenger av seks mulige. Finland hadde som ventet lite å stille opp mot Zaytsev, Juantorena & Co. og flerparten av 12.600 tilskuere i Forum di Assago i Milano i ryggen. Finnene hadde nok ikke helt troen på seier, og de har heller ikke teoretiske muligheter til å ta seg videre. Men trener Sammelvuo ga alle spillerne spilletid, og de fikk dermed kjenne på den utrolige stemningen.

I puljens andre kamp mellom Russland og Nederland, viste russerne fram sine klassiske styrker, serve og blokk. Vi fikk se at andre enn Vikings spillere sliter med servemottaket når Volkov setter i gang serveshowet. Nederland var uten mulighet til å ta sett, og russerne er nå oppe på andreplass før den viktige kampen mot Italia i kveld. Vinner Russland den, bør en av de beste toerplassene være sikret.

I pulje F vant både Brasil og Slovenia 3-0 over henholdsvis Australia og Belgia. De er med det nr. 1 og 2 i puljen, men Slovenia er bare nr. 4 av toerne i de fire puljene, bak Serbia, Russland og Bulgaria.

I pulje G er USA fortsatt uten tap. I går slo de Canada 3-1, mens Bulgaria, som har avansert til puljetoer, slo Iran 3-0. USA kan fortsatt bli forbigått, de har Bulgaria og Iran i de siste kampene, men er fortsatt favoritt til å gå til tredje runde.

Dagens kampprogram ser slik ut:
Pulje E
Kl. 17:00 Nederland – Finland
Kl. 21.15 Russland – Italia
Pulje F
Kl. 17:00 Australia – Belgia
Kl. 20:30 Slovenia – Brasil
Pulje G
Kl. 16:00 Iran – Canada
Kl. 19:40 Bulgaria – USA
Pulje H
Kl. 16:00 Serbia – Argentina
Kl. 19:40 Polen – Frankrike

Alle kveldskampene er viktige for tabellene og ligger an til å bli thrillere. Du kan se kampene her, VMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar