Publiserte artikler

Hviledager i VM

Kan 22 år gamle Simone Gianelli føre Italia til VM-gull på hjemmebane? Foto: FIVB

Etter at tjuefire lag har spilt fem kamper hver i det pågående verdensmesterskapet for menn, har åtte lag måttet reise hjem, mens de resterende seksten lagene får to dager spillefri for å forflytte seg til nye byer og samtidig få litt tid til restitusjon. Noen må også bytte land fra Bulgaria til Italia og motsatt. I morgen starter så kampen om å bli blant de seks lagene som får gå til tredje runde, og derfra ta seg til semifinale. Med utgangspunkt i at lagene har tatt med seg resultatene fra første runde inn i runde to, starter noen av lagene med store fordeler i forhold til andre. For eksempel har både Finland og Argentina med 2 seire og 6 poeng bare mikroskopiske muligheter til å ta seg videre, ikke minst med tanke på at puljelederne Italia og Polen har 5 seire og 15 poeng. Men vinner de alle de tre puljekampene, har de kanskje muligheten til å bli en av de to beste puljetoerne som sammen med de fire puljevinnerne går videre.

Italias lag har ellers sørget for at mesterskapet er blitt en stor publikumssuksess. Laget har spilt i Venezia for fulle hus, og i den siste kampen mot Slovenia, så 2.8 million seere avslutningen av kampen på RAI 2. Dette var hele 15 % av seerflaten. I snitt fulgte 2.175 millioner , 9 %, kampen. Italia skal nå spille de neste kampene i Milano, og der er alle billetter solgt ut. Innledningskampen deres mot Finland blir nok ikke den mest spennende, men senere følger Russland og Nederland, så da får laget virkelig vist hva de går for. Uansett har resultatene så langt vært en positiv overraskelse.

De første kampene i morgen, de som spilles i Bulgaria, begynner kl. 16:00 norsk tid, mens kampstart i Italia er en time senere. Det blir en del godbiter allerede i starten. Oppsettet er slik:
Pulje E (i Milano)
Kl. 17:00 Nederland – Russland
Kl. 21:15 Italia – Finland
Pulje F (i Bologna)
Kl. 17:00 Brasil – Australia
Kl. 20:30 Belgia – SLovenia
Pulje G (i Sofia)
Kl. 16:00 USA – Canada
Kl. 19:40 Bulgaria – Iran
Pulje H (i Varna)
Kl. 16:00 Serbia – Frankrike
Kl. 19:40 Polen – Argentina

Kampene kan du se her. VMs hjemmeside er her.

Ellers er det markert at det nå er mindre enn ti dager til kvinnenes VM starter i seks byer i Japan, les her. Dette mesterskapets hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar