Publiserte artikler

Klart for andre runde

Atanasijevic (14) og Serbia slo Russland. Foto: FIVB

Argentina grep muligheten de hadde og tok de to settene de behøvde mot Japan for å gå til andre VM-runde. Den siste andrerundeplassen sto nettopp mellom disse to lagene. Argentina hadde to seire, Japan en, men Japan måtte ta alle tre poengene i det innbyrdes oppgjøret for å komme foran. Det greide de ikke, og dermed var Argentina blant de seksten lagene som fra fredag starter andre runde i mesterskapet. Resultatene fra første runde viser ellers at volleyballen står sterkt i Europa. Alle de ti europeiske lagene som startet mesterskapet er med videre. Utslått er Japan, Den Dominikanske Republikk, Egypt, Kina, Kamerun, Tunisia, Cuba og Puerto Rico.

Vi har tidligere vært feilinformert om hvordan andre runde spilles. Vi har trodd at lagene skulle starte på nytt med null poeng, at de bare fikk fordel eller ulempe av plasseringen i puljen. Men det viser seg at lagene tar med alle resultatene fra første runde, så dermed starter f.eks. Italia og Polen andre runde med 5 seire og 15 poeng, og har da selvsagt en fordel i kampen om å gå til tredje runde. Så da kan vi også bedre forstå at lagene ble toppet også mot motstandere det var ventet var dårligere for ikke å tape unødvendige poeng eller sett. Som tidligere nevnt spilles andre runde i fire puljer med fire lag i hver. Puljevinnerne og de to beste toerne går til tredje runde.

I går fikk vi den lille overraskelsen at Slovenia slo Russland 3-2 og med det sendte Russland til tredjeplass og til Italias pulje. Frankrike slo Canada 3-1 i toppkampen i pulje B, og med 3-1 til Polen over Bulgaria, blir arrangørene Bulgaria bare nr. 3 i pulje D. De skal likevel spille sine neste kamper i Sofia, og det fører til at noen lag som var i samme pulje i runde 1 skal møtes igjen. Det gjelder Slovenia og Belgia fra pulje A, der Slovenia vant 3-2, og Iran og Bulgaria fra pulje D, en kamp som ble vunnet 3-1 av Iran.

Andre runde vil da se slik ut:
Pulje E (i Milano)
Italia (5 seire, 15 poeng), Nederland (4/11), Russland (3/10), Finland (2/6)
Pulje F (i Bologna)
Brasil (4/11), Belgia (3/10), Slovenia (3/9), Australia (2/7)
Pulje G (i Sofia)
USA (5/13), Iran (4/11), Bulgaria (3/9), Canada (3/9)
Pulje H (i Varna)
Polen (5/15), Serbia (4/12), Frankrike (3/11), Argentina (2/6)

Italia og Polen har altså skaffet seg glimrende utgangspunkt foran neste runde. Kanskje litt overraskende, ingen av dem ble regnet blant de største favorittene til tittelen. Begge vil nok bli utfordret i neste runde, Italia først og fremst av Russland, men de må også tape for Nederland for å miste førsteplassen og i så fall må Russland også slå Nederland. Finland er nok fornøyde med å ta seg dit de er kommet.

Polen har både Serbia og Frankrike som utfordrere, så i pulje H blir det garantert spennende kamper.

I pulje G ser Brasil nå ut til å ha kommet i siget, og i pulje H har USA spilt så solid at vi tipper dem som puljevinnere og klare for runde 3 i Torino.

VMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar