Publiserte artikler

Mot VM-avklaring

Bruno (1) og Brasil tilbake på vinnersporet. Foto: FIVB

En dag og åtte kamper gjenstår av puljespillet i første runde i VM. Og bare noen få lag er sikre på plasseringen i puljen før de skal plasseres inn i de fire nye puljene i andre runde. Som kjent vil de to siste lagene i hver pulje ha spilt ferdig etter siste runde, og allerede nå er det klart at Den Dominikanske Republikk i pulje A, Egypt og Kina i pulje B, Kamerun og Tunisia i pulje C, samt Cuba og Puerto Rico i pulje D kan begynne å pakke for hjemreise. Med andre ord ingen overraskelser så langt. I pulje A har Japan fortsatt en mulighet til å bli værende, men da må de slå Argentina med 3-0 eller 3-1 i dag kl. 17:00.

I går fikk Canada sitt første tap i turneringen når Brasil med kniven på strupen kjempet seg til 3-1-seier. I en annen toppkamp bedret Argentina mulighetene til fortsatt VM-deltakelse da de slo Slovenia 3-2, og Polen viste fortsatt styrke med å slå Iran 3-0 og med det fortsatt være ubeseirede. De øvrige kampene ga favorittseire:
Nederland – Egypt 3-1
Cuba – Puerto Rico 3-1
Belgia – Den Dominikanske Republikk 3-0
Russland – Kamerun 3-0
Australia – Tunisia 3-1

I andre runde skal puljekampene gå i Milano, Bologna, Sofia og Varna. I utgangspunktet skal puljene bestå av lag som er blitt nr. 1, 2, 3 og 4 i sine puljer, og lagene skal ikke møte et annet lag de har møtt før. Men samtidig er det sagt at Italia uansett plassering skal spille i Milano og Bulgaria skal spille i Sofia. Tre lag kan ikke endre plasseringen de allerede har, forutsatt at USA slår Tunisia i dag. Da vinner USA sin pulje og skal spille neste runde i Sofia. Finland blir nr. 4 og spiller i Milano og Australia blir nr. 4 og skal spille tre nye kamper i Bologna.

Så spørs det om noen lag vil forsøke å spå utfallet av de andre kampene og spille taktisk for å havne i en spesiell pulje. Noen spiller også etter at andre kamper er avgjort, så muligheten er der. Disse kampene går i dag:
Pulje A
Kl. 17:00 Japan – Argentina
Kl. 21:15 Italia – Slovenia
Pulje B
Kl. 16:00 Kina – Brasil
Kl. 19:30 Canada – Frankrike
Pulje C
Kl. 17:00 USA – Tunisia
Kl. 20:30 Serbia – Russland
Pulje D
Kl. 16:00 Finland – Iran
KL. 19:40 Bulgaria – Polen

Her peker jo alle de fire av kveldens sene kamper seg ut som godbiter. Du kan se dem her mot betaling. VMs hovedside er her.

Legg igjen en kommentar