Publiserte artikler

Ti VM-kamper

Slik så det ut på åpningskampen Italia-Japan. Foto: FIVB

To kamper er allerede spilt i årets VM. Søndag spilte arrangørene Italia og Bulgaria for fulle «hus» (kan vel ikke kalle utendørsbanen Foro Atletica for hus), og med seier 3-0 over henholdsvis Japan og Finland, sørget de to lagene for at forventningene til de kommende kampene ble skrudd i været. Flere av kampene er allerede utsolgt, billettene til finalen i Torino var revet bort bare et par dager etter at de var lagt ut. Og åpningskampen i Italia ble sendt på RAI 2, der 1,7 millioner seere var innom sendingen. I tillegg kom alle de som så kampene på FIVBs stream.

Men i dag slipper de andre lagene til. Første runde i mesterskapet går i fire byer i Bulgaria og Italia: Ruse og Varna i Bulgaria, Firenze og Bari i Italia. Seks lag er plassert i hver by, der de i løpet av sju kampdager skal spille alle mot alle. Det spilles stort sett to kamper hver dag på hvert sted, noe som betyr at det vil bli to fridager for alle lagene i løpet av runden. Unntaket er i dag, da det to steder spilles tre kamper. Etter første runde blir to lag slått ut, mens de fire beste går til andre runde. Lagene tar ikke med seg resultatene videre til andre runde, som består av fire firelagspuljer, men de nye puljene vil inneholde et lag som er blitt nr. 1 fra første runde, et som er blitt nr. 2, et nr. 3 og et nr. 4, så plasseringen i førsterundepuljen har en viss betydning.

Det kan se ut som om den første runden stort sett har tre favoritter i hver pulje, og at kampen med det står om å kapre fjerdeplassen for å komme seg videre. I pulje A vil nok Italia, Argentina og Belgia ta de første plassene. mens Japan og Slovenia slåss om fjerdeplassen. I pulje B er Brasil, Frankrike og Canada favoritter med Kina og Nederland som outsidere. Pulje C har tre sterke lag i Russland, USA og Serbia, mens pulje D vil bli dominert av de forsvarende verdensmesterne Polen, samt Bulgaria og Iran.

Den første kampene i dag starter kl. 13:00. Da spiller Frankrike-Kina i Ruse. Kl. 14:00 går kampen Kamerun-Tunisia i Bari. Deretter går to kamper kl. 16:00, to kl. 17:00 og to kl. 19:30 og to kl. 20:30. Og både Nederland-Canada kl. 16:00, Belgia-Argentina kl. 20:30 og USA-Serbia kl. 20:30 kan bli interessante oppgjør. FIVB streamer alle kampene på sin kanal. Det koster 20 dollar, og da kan du se alle kampene i dette VM, samt i kvinnenes verdensmesterskap i Japan, som starter 29. september. Du finner kanalen her. FIVBs hjemmeside for mesterskapet er her.

Kommentarer (1)