Publiserte artikler

VM-start

Her spilles VMs åpningskamp i Italia. Foto: FIVB

Verdensmesterskapet i volleyball for menn innledes i dag med to kamper. Kl. 19:30 starter kampen Italia-Japan på utendørsbanen Foro Italico i Roma med mer enn 10.000 tilskuere, blant dem Italias president. Det var en stund usikkert om kampen kunne spilles utendørs fordi værmeldingene en stund antydet regn i dag. Men i dag ser det ut til at regnet holder seg borte, så da går kampen som planlagt.

Som kjent er mesterskapet i år delt mellom to land, Italia og Bulgaria, og ti minutter etter at kampen i Roma starter, er det åpningskamp i Varna i Bulgaria mellom arrangørlaget og Finland. Både i Italia og Bulgaria er hjemmelagene favoritter. Bulgaria har imidlertid vært uheldige med skader på sentrale spillere, som Sokolov, Giorgi Bratoev og Boyan Yordanov. I tillegg ble andrelibero Ivanov sparket ut etter en kontrovers med trener Kostantinov.

De to lagene spiller med følgende spillere i kveld:
Bulgaria
Oppleggere: Seganov og Dimitri
Diagonaler: Uchikov og Gradinarov
Kanter: Skrimov, V. Bratoev, N. Penchev og R. Penchev
Midter: Yosifov, N. Nikolov, Todorov og Gotsev
Liberoer: Salparov og Karakashev

Finland
Oppleggere: M. Esko og Tervaportti
Diagonaler: Sivula og Kaislasalo
Kanter: Krastins, Makinen, Ronkainen og Suihkonen
Midter: Siirila, Sinkkonen, Kaurto og Porkka
Liberoer: Kerminen og Breilin

I Roma møtes følgende lag:
Italia
Oppleggere: Giannelli og Baranowicz
Diagonaler: Zaytsev og Nelli
Kanter: Juantorena, Lanza, Maruottiog Randazzo
Midter: Anzani, Mazzone, Candellaro og Cester
Liberoer: Colaci og Rossini

Japan
Oppleggere: Fujii og Sekita
Diagonaler: Otake og Nishida
Kanter: Fukuzawa, Yanagida, Ishikawa og Asano
Midter: Yamauchi, Ri, Takahashi og Fushimi
Liberoer: Tsuiki, og Koga

De resterende tjue lagene som deltar i VM, spiler sine kamper kommende onsdag i Ruse i Bulgaria og Bari i Italia. Bulgaria spiller også sine øvrige fire puljekamper i Varna, mens Italia flytter til Firenze.

Russland er favoritt hos bookmakerne til å vinne finalen 30. september. Italia, USA og Frankrike følger nærmest, men personlig tviler vi vel på at Italia kommer til finalen selv om de er på hjemmebane. Men det er et langt mesterskap, så mye kan skje.

Det er mulig å se stream av VM-kampene, i motsetning av hva det var i VNL. Prisen er 20 dollar, sjekk her. Etter kampene vil video av de fleste ligge på FIVBs YouTube-kanal her. VMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar