Publiserte artikler

En uke til VM

Søndag 9. september kl. 19:30 spilles de første kampene i mennenes verdensmesterskap i volleyball 2018. For første gang er mesterskapet delt mellom to land, Bulgaria og Italia, og på åpningsdagen spilles en kamp i hvert av de to landene. I Varna i Bulgaria møtes Bulgaria og Finland, mens Italia spiller mot Japan i Roma. Opprinnelig er denne kampen oppsatt utendørs på Foro Italico tennisstadion, men på grunn av dårlige værmeldinger, vil kanskje kampen flyttes innendørs til PalaLottomatica i EUR, hallen der VM-finalen i 2010 ble spilt. Beslutning om spillested blir tatt tirsdag. Om det blir bestemt å spille utendørs, og det viser seg å likevel regne søndag, vil kampen bli spilt i PalaLottomatica mandag.

De resterende tjue lagene som deltar i årets VM-sluttspill, spiller sine første kamper onsdag 12. september. Lagene som deltar er delt i fire puljer. Disse spiller alle mot alle. Etter puljespillet i første runde, har de to dårligste spilt ferdig, mens de fire resterende danner fire nye firelagspuljer. Puljevinnerne og de to beste toerne går så til tredje runde, der det blir funnet fire semifinalister. Finalene spilles i Torino i Italia 30. september.

Puljene i første runde ser slik ut:
Pulje A (i Firenze, ITA): Italia, Argentina, Japan, Belgia, Slovenia, Den Dominikanske Republikk
Pulje B (i Ruse, BUL): Brasil, Canada, Frankrike, Egypt, Kina, Nederland
Pulje C (i Bari, ITA): USA, Russland, Serbia, Australia, Tunisia, Kamerun
Pulje D (i Varna, BUL): Bulgaria, Polen, Iran, Cuba, Finland, Puerto Rico

Dette er nittende gang verdensmesterskapet arrangeres. Russland (Sovjetunionen) har deltatt alle i alle mesterskapene, og de er også det mestvinnende landet med seks mesterskap. Men alle gullmedaljene er tatt som Sovjet, siste gang i 1982. Etter den solide forestillingen de viste i VNL, må de imidlertid regnes som den største favoritten denne gangen. Slovenia er forøvrig den eneste debutanten i et VM-sluttspill.

VMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar