Publiserte artikler

Polen vant Wagner

Artur Szalpuk (7) MVP i Wagner. Foto: Klaudia Piwowarczyk

En stor norsk delegasjon plassert i VIP-sonen i den mektige Tauron Arena i Kraków, fikk se hjemmelaget Polen gå til topps i den 16. utgaven av Hubert Wagner Memorial. Og med det har trener Vital Heynen skrudd forventningene om polsk suksess i det kommende VM i været. Den noe uortodokse treneren Heynen, forøvrig Andreas Takvams klubbtrener i Friedrichshafen, er ikke redd for å foreta bytter under veis verken i kamper eller i løpet av turneringer. For eksempel byttet han både opplegger og diagonal mellom andre og tredje sett i den avgjørende kampen mot Russland, og da var ikke Kurek på banen i det hele tatt, den diagonalen som hadde overbevist mest tidligere i turneringen.

Det var i det hele tatt mange gode og jevne kamper i turneringen. Bare en kamp endte 3-0, da Polen slo Canada fredag. Og lørdag ble det 3-2 i begge kampene, så VIP-gjestene fikk absolutt valuta for pengene.

Turneringen ga følgende resultat:

Fredag:
Polen – Canada 3-0
Russland – Frankrike 3-1
Lørdag
Polen – Frankrike 3-2
Russland – Canada 3-2
Søndag
Frankrike – Canada 3-1
Polen – Russland 3-2

Følgende spillerutmerkelser ble delt ut:

MVP: Szalpuk (Polen)
Beste opplegger: Blankenau (Canada)
Beste diagonal: Patry (Frankrike)
Beste angriper: D. Volkov (Russland)
Beste midt: Kochanowski (Polen)
Beste server: Nowakowski (Polen)
Beste libero: Grebennikov (Frankrike)

Selv om lagene i turneringen stilte med de aller fleste av de som kommer til å dra til VM, er det vanskelig å trekke endelige konklusjoner av resultatene. Det ble nemlig byttet friskt på alle lagene, og Russland stilte uten Kliuka, som sliter med en abduktor-skade. Men kvaliteten på spillet viste at det er mye å glede seg til når VM begynner.

Legg igjen en kommentar