Publiserte artikler

Norsk VM-gull

Norsk-sveitsisk finaleforbrødring. Foto: Sportcamp Loutraki

Norsk volleyball er tydeligvis inne i en god periode. I går ble de norske mennene i klasse 45+ verdensmestere etter å ha slått Sveits i finalen. Mesterskapet i Loutraki, som har det offisielle navnet Global Cup World Senior Volleyball Championship, er et årlig arrangement, og i fjor tok laget sølv, med andre ord et steg opp denne gangen.

Laget måtte slite for tittelen. Turneringen har et litt spesielt format, der lagene først ryker ut med to tap i play off. Norge vant alle kampene sine i puljespillet, men i første play off-kamp gikk laget på tap 1-2 mot Tyrkia. Dermed ble veien til finale lenger, men med seier mot Israel og Tyrkia, var det klart for finale mot Sveits. Denne kampen endte 2-0 til Norge, men siden dette var første tap i play off for Sveits, måtte det et golden set til for å kåre vinneren. Dette vant Norge 25-22 etter først å ha sluppet 20-16 til 20-21. Så dermed kan vi gratulere norske veteraner med Norges første verdensmesterskap i volleyball.

De to andre norske lagene som deltok i Loutraki, kvinner 45+ og menn 60+, tok begge bronsemedalje. Resultatene og annet stoff fra mesterskapet finner du her.

Legg igjen en kommentar