Publiserte artikler

Seks kvinnelag EM-klare

Ragni Steen Knudsen var nok en gang norsk toppscorer. Foto: CEV

Selv om to runder med puljespill gjenstår, er det klart at seks lag i kvinneklassen vil bli enten nr. 1 eller 2 i puljen og dermed være klare for EM-sluttspillet i 2019. De seks lagene er Belgia, Finland, Frankrike, Hellas, Kroatia og Portugal. Det betyr at det nå bare er seks ledige plasser å spille om i januar. Les mer hos CEV her.

Dessverre er Norge uten mulighet til å ta en av disse plassene. Etter at laget i går tapte 0-3 (15-25, 22-25, 21-25) mot Montenegro, kan ikke Norge bli bedre enn nr. 3. For selv med norske seire i de to siste kampene mot Hellas og Ukraina, må enten Ukraina eller Montenegro ta poeng i det innbyrdes oppgjøret og dermed sammen med Hellas komme foran Norge.

Selv om det norske spillet i Kongstenhallen i Fredrikstad på mange måter var oppløftende i går, ble laget hele tiden jagende etter Montenegro, som spilte et kontant angreps- og blokkspill. En del tekniske feil skapte også problemer for det norske laget, der god serving nok en gang var lagets sterkeste våpen. Kampstatistikken fra Data Volley ser du her.

Legg igjen en kommentar