Publiserte artikler

Norge slo Spania

Laget som slo Spania i dag. Foto: CEV

Det norske landslaget for menn henger fortsatt med i kampen om å sikre seg billett til EM-sluttspillet neste år etter at de i dag slo Spania i en spennende kamp 3-2 (29-27, 12-25, 25-21-19-25, 15-12). Norge servet til tider bedre i denne kampen enn de har gjort i de foregående. Fortsatt var det perioder med for mye feil, og disse hadde en tendens til å komme i de samme periodene som spanjolene servet godt. Så i både det andre og det fjerde settet var Norge helt ute å kjøre mange ganger. Men spillerne hevet seg hver gang, og imponerte med å snu motgang i femte sett der Spania hentet inn norsk firepoengsledelse, til seier 15-12. Og det var to gode server som var med på å avgjøre kampen. Først et ess fra Kristian Bjelland til 14-12, og deretter en ny god serve som gjorde det mulig å sette en god blokk som tok matchpoenget. I det hele tatt fikk vi denne gangen se at når de norske spillerne servet godt, fikk også laget vist at det hadde godt blokk-forsvar.

På hjemmebane i Fredrikstad var det en ny oppstilling å se. Kantene Loftesnes og Huus, midtene Bjelland og Fasteland og libero Tvinde var de vanlige, men Henrik Aase Hole spilte opplegger hele kampen med Jonas Kvalen på diagonalen.

I tabellen for puljen er Norge fortsatt nr. 3 bak Hviterussland og Spania. Vi regner med at Georgia havner sist i puljen. Resultatene mot dette laget vil da ikke telle når en skal finne ut hvem som går til sluttspillet. Om Norge slår Hviterussland og Spania taper for dem, er Norge i EM, selv om begge lagene står likt i poeng. Det er nemlig antall seire som først avgjør rekkefølgen i puljen. Så vi venter i spenning fram mot kampene på nyåret.

CEVs hjemmeside for kvalifiseringen er her.

Legg igjen en kommentar