Publiserte artikler

To nye tap

Ruiz (178 cm) angriper mot Kvalen, Bjelland og Loftesnes. Foto: CEV

Det ble dessverre poengløst for de to landslagene som spilte EM-kvalifisering på bortebane i går kveld. Men begge lagene spilte til tider sitt beste spill så langt i kvalifiseringen, og begge vant et sett, kvinnene mot Montenegro og mennene mot Spania.

Ettersom kamptidene i all hovedsak kolliderte, fikk vi bare sett den ene kampen og valgte da mennenes jevne oppgjør i Melilla. Men vi fikk med oss at de norske kvinnene i Bar startet med veldig passivt og avventende spill mot en motstander de skulle være på høyde med. Etter to sett innså de norske spillerne tydeligvis det selv også, for i det tredje overkjørte de Montenegro og hadde også settball i det jevne fjerde settet. Men dessverre holdt det ikke helt inn og Montenegro vant til slutt 3-1 (25-17, 25-12, 12-25, 27-25). Se statistikk fra kampen her. Nå ligger det an til revansjeoppgjør i Fredrikstad kommende lørdag.

Til kampen mot Spania hadde trener Tore Aleksandersen fraveket to-oppleggersystemet og startet i stedet med Jonas Kvalen som opplegger, Sigurd Festøy diagonal, kantene Mathias Loftesnes og Bjarne Nikolai Huus, Kristian Bjelland og Rune Fasteland i midten og Lars Fredrik Tvinde var som vanlig libero. Dette systemet så ut til å fungere greit, og de to lagene spilte jevnt gjennom det første settet med bra side out fra norsk side. Først på slutten av settet kom Spania litt foran og holdt ledelsen settet ut. Det andre settet ble norsk etter at Fasteland hadde hatt en god serverekke som ga en god ledelse. Denne ga Norge aldri fra seg, og laget cruiset inn til settseier.

Da var det imidlertid slutt på det gode. Flere spillere begynte å slite med ballbehandlingen og side outen satt ikke, noe en killprosent på 22 viser. Spania gikk opp i klar ledelse, og selv om Norge fikk knappet inn på denne, var det ingen tvil om hvor settseieren ville gå. Til fjerde sett kom Vetle Hylland inn som diagonal. Det ble jevnere fra start, men spanjolene var hele tiden litt foran med Norge jagende etter. Et gult kort nr. 2, dvs. rødt, for uthaling av tid, ga Spania et ekstra poeng, og etter det virket det som om det norske laget sprakk litt. På en oppstilling tok Spania fem poeng på rad, og selv om god serve fra Jakob Thelle hentet inn to av poengene, var det ikke nok, 3-1 (25-22, 19-25, 25-22, 25-19) til Spania.

Men selv med tap viste kampen at Norge absolutt har muligheter i returkampen i Fredrikstad i overmorgen. Ikke minst om spillerne kan finne tilbake tryggheten på serve, denne gangen ble det 5 ess og 22 feilserve, og symptomatisk nok både startet og sluttet kampen med en norsk feilserve. Kanskje har de noe å lære av kvinnene, som hadde 16 ess og 9 feil? Kampstatistikk har du her.

Legg igjen en kommentar