Publiserte artikler

Nye EM-muligheter

Landslaget trener i Bar. Foto: Eivind A. Pettersen

I går kveld kom kvinnelandslaget i volleyball til Bar i Montenegro, mens mennenes lag havnet i den spanske eksklaven Melilla, som ligger i Marokko. Begge lagene skal i kveld spille den tredje av seks kamper som gir mulighet til å spille EM-sluttspill neste høst. Bar ligger sørøst på den montenegrinske kysten, og tvers over Adriaterhavet ligger Bari på den italienske støvelhelen. I Bar ble kvinnelaget møtt av ingen ringere enn Norges mestvinnende trener, Neven Kuresevic, som har hus i nærheten, les på NVBFs facebook her. Neven er forøvrig på vei til et annet mesterskap, VM for klassen 45+ i Loutraki i Hellas, der han skal lede laget som tok VM-sølv i fjor.

Norge er tvunget til å vinne kampen mot Montenegro skal de fortsatt ha håp om å ta seg til EM. Montenegro er i samme situasjon siden de har tapt mot de samme lagene Norge har tapt mot, Ukraina og Hellas, og bare er foran Norge på tabellen fordi de har vunnet en ball mer. Så med Norsk tre-poenger i dag er det fortsatt håp, med tap kan bare teori sende Norge til EM-sluttspill 2019. Kampen spilles kl. 20:15 i kveld, og den streames på laola1.tv, se her.

Da mennenes landslag landet i Malaga i går, var det fortsatt et godt stykke unna stedet de skal spille kvalifisering mot Spania. Først måtte laget nemlig fly videre over Middelhavet til Marokko, der den spanske eksklaven Melilla ligger. For det er her kveldens kamp er satt opp. I likhet med Norge har Spania slått Georgia og tapt for Hviterussland, men i og med at Spania tok to sett mot Hviterussland, ligger de foran Norge på puljetabellen på andreplass. Det betyr at med seier i dag rykker Norge opp som nr. 2 og er inne på en mulig EM-plass, ettersom vi kan regne med at Hviterussland slår Georgia. En andreplass er imidlertid ikke trygg EM-billett, siden bare fem av de sju puljetoerne går til EM-sluttspillet. Så en klar norsk seier vil være viktig, og slett ikke umulig.

Les ellers landslagets facebook her. Kampen kan du følge på laola1 kl. 20:30 i kveld her. Resultatene fra kveldens alle kamper i kvinnekvalifisering er her, mennenes er her.

De norske lagledelsene har ellers registrert følgende spillere før kampene i kveld:
Kvinner
Rebekka Bahr
Eline Bye
Karoline Fauske
Martine Gilje
Marianne Steen Knudsen
Ragni Steen Knudsen
Synne Grøttum Kolsvik
Rugila Lavickyte
Julie Heile Mikaelsen
Oda Steinsvåg
Elisabeth Vikum Viken
Tuva Aarrestad

Menn
Kristian Mjelde Bjelland
Rune Fasteland
Sigurd Festøy
Jarle Fornes
Henrik Aase Hole
Vetle Hylland
Bjarne Nikolai Huus
Jonas Kvalen
Mathias Loftesnes
Øystein Schierning
Jakob Solgaard Thelle
Lars Fredrik Tvinde

Vi får håpe Mathias Loftesnes kroner sin 29-årsdag med seier.

Legg igjen en kommentar