Publiserte artikler

Sandvolleyballsesongen 2018-2019

Rekordgutter. Foto: FIVB

FIVBs sandvolleyballsesong 2017-2018 ble avsluttet i går med kvinnefinalen i World Tour Finals i Hamburg. Der gikk forøvrig Agatha-Duda fra Brasil til topps, men dagen før hadde Norges supergutter Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum vunnet mennenes finale. Og med finaleseieren satte de en del rekorder, ikke minst økonomisk. For førsteplassen deler de 150.000 dollar, noe som er den største pengepremien som er betalt ut for en sandvolleyballturnering. Og sammen med seirene i Gstaad og Wien, samt EM i Nederland, har de totalt vunnet 253.000 dollar siden 15. juli. Og dette er mer enn legendene Karch Kiraly og Kent Steffes vant i fire turneringer på rad i 1993-1994. Beløpet de vant var 245.000 dollar. I tillegg er Mol-Sørum selvsagt det yngste laget som har vunnet World Tour-finalen i dens fire-årige historie.

Men nå er denne sesongen historie. Allerede kommende torsdag, 23. august, starter sesongen 2018-2019 med en en-stjerners turnering i Siófok ved Balaton-sjøen i Ungarn. Turneringen er også en av CEVs satellitturneringer. Et norsk lag er påmeldt til turneringen. Det er laget med Sadegh Mohajer og Kjetil Tellnes. De er allerede klare for hovedrunden med 16 lag, så vi regner med at de stiller til start når denne starter fredag.

Viktigere enn denne turneringen, vil turneringen som starter uken etter være. Den vil nemlig være den første som gir rankingpoeng for OL i Tokyo 2020. Denne turneringen er også en kombinert turnering mellom CEV og FIVB, og altså enstjerners. Den går i Montpellier i Frankrike, og fra Norge er Emilie Olimstad-Frida Berntsen, Jarle Fornes-Christian Helland og Erlend Henriksveen-Vegard Løkken påmeldt.

Legg igjen en kommentar