Publiserte artikler

Tap og seier i Fredrikstad

Ragni Steen Knudsen var norsk toppscorer i dag. Foto: NVBF

Det norske kvinnelandslaget i volleyball måtte tåle et nytt tap med 0-3 i den pågående kvalifiseringen til EM i 2019. Denne gangen var det Hellas som ble for sterke da de to lagene møttes på Norges hjemmebane i Kongstenhallen i Fredrikstad. Norge hang stort sett greit med gjennom hele kampen, men de greske kvinnene plukket oftere ekstrapoeng og kunne ro kampen og tre poeng i land med sifrene 20-25, 19-25, 16-25. Med to ganger 0-3 på de første kvalifiseringskampene, må Norge heve spillet sitt betraktelig skal de ta en av de to ledige plassene til EM-sluttspillet. Neste kamp er borte mot Montenegro kommende onsdag, et lag som er ranket foran Hellas. Men skal Norge ha håp om å ta seg til EM, må kampen vinnes.

Norges lag besto av oppleggerne Rebekka Bahr og Marianne og Marianne Steen Knudsen, som hadde omtrent like mye spilletid, Rugile Lavickyte var diagonal, men byttet med Karoline Fauske til fjerde sett. Ragni Steen Knudsen og Synne Grøttum Kolsvik spilte på kant, Oda Steinsvaag og Tuva Aarrestad var i midten og Martine Gilje debuterte som libero. Ragni Steen Knudsen var norsk toppscorer med 15 poeng. Statistikken ser du her.

De norske mennene har større sjanser til EM-sluttspill neste år etter at Georgia i dag ble slått greit 3-0 (25-20, 25-19, 25-13). Rundt 650 tilskuere i Kongstenhallen fikk se en kamp der et norsk lag som fortsatt har til gode å få ut sitt potensiale, likevel hadde full kontroll mot et lag som fysisk og teknisk mangler en del på å nå opp til de norske. Onsdag spiller laget borte mot Spania.

Norge spilte det meste av kampen med det som i det siste har vært lagets grunnoppstilling: To-oppleggersystem med Jonas Kvalen og Jakob Thelle, Rune Fasteland og Kristian Bjelland i midten, kantene Mathias Loftesnes og Bjarne Huus, samt libero Lars Fredrik Tvinde. Mot slutten av kampen fikk alle innbytterne forsøke seg. Mathias Loftesnes tok flest norske poeng med 14. Du ser statistikken her.

Legg igjen en kommentar