Publiserte artikler

Norgesmesterne 2018

De ferske norgesmesterne Retterholt-Solhaug i varmere omgivelser enn i går. Foto: FIVB

Det ble to lag som har fått internasjonal erfaring som gikk til topps da NM-finalene i sandvolleyball ble spilt i går. Finalene var en del av NM-veka, og ble vist på NRK. Ikke akkurat sol og varme da kampene ble spilt i et regntungt Stavanger, likevel nerve og intensitet.

Kvinnefinalen gikk mellom Victoria Faye Kjølberg-Ane Guro Tveit Hjortland og Janne Pedersen-Eline Olimstad. De sistnevnte hadde slått topprankede Ingrid Lunde-Oda Johanne Ulveseth 2-0 i semifinalen, mens Kjølberg-Hjortland hadde vunnet over Kathrine Maaseide Dahl-Andersen og Hanne Haugen Aas Zylstra, også der ble det 2-0. Finalen ble jevn, men til slutt var det de mest rutinerte, Kjølberg-Hjortland, som vant 2-1 (15-21, 21-19, 15-12). Lunde-Ulveseth tok bronsen med 2-0.

Også mennenes konkurranse ble jevn, og her viste de «gamle» stjernene Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr at de ikke hadde glemt gamle kunster ved å spille seg til finalen. Men etter en sterk innledning på kampen ble Svein Oddmund Solhaug og Lars Tveit Retterholt for sterke og overtok initiativet. Solhaug-Retterholt kunne gå til seier og norgesmesterskap med 2-1 (14-21, 21-18, 15-6).

Alle resultatene fra NM ser du her for kvinnene og her for mennene. Og vil du se NRKs sending fra finalene, ligger kvinnefinalen her, mennenes her.

Legg igjen en kommentar