Publiserte artikler

Bare nesten for mennene

Bjarne Nikolai Huus brukte blokken til å skaffe seg mange poeng. Foto: CEV

Det ble to tap da Norges to landslag innledet kvalifiseringen til europamesterskapet neste år. Kvinnene hadde små muligheter mot Ukraina i Ukraina. Bare en periode i tredje sett da de gikk opp til ledelse 14-6 viste de evne til å kjempe mot de mer høyvokste motstanderne, helt til to ukrainske servere snudde kampen helt. Ellers var spillet preget av mange feil både i serve og angrep, samt tekniske feil. Minus 4 poeng totalt for laget holder ikke på dette nivået, heller ikke en angrepseffekt på 0,03 %. Og et enslig blokkpoeng viser at det var vanskelig å stoppe et hardtslående Ukraina. Sluttresultatet ble 3-0 (25-16, 25-10, 25-19) til Ukraina. Norske toppscorere ble de to kantene Ragni Steen Knudsen og Synne Grøttum Kolsvik med 7 poeng. Statistikken fra kampen kan du se her. Nå blir det å se framover mot noe enklere Hellas på hjemmebane i Kongstenhallen i Fredrikstad lørdag kl. 15:00.

Også de norske mennene måtte tåle tap i sin første kamp, men bortekampen i Hviterussland ble en mye jevnere affære enn kvinnenes. Norge startet kampen med et to-oppleggersystem. Dette fungerte dårlig og Hviterussland vant lett 17-25. Fra andre sett byttet trener Aleksandersen inn Henrik Aase Hole som opplegger og brukte Jonas Kvalen som diagonal. Denne endringen ga resultat og Norge begynte å kjempe jevnt med motstanderne. Norge førte andre sett helt til 21-19. Da låste imidlertid spillet seg helt og Hviterussland gikk opp til 21-24. Norge ga seg imidlertid ikke og utlignet. Men etter litt fram og tilbake tok Hviterussland settet 26-28. Dette knakk ikke Norge. Laget dominerte hele det tredje settet til seier 25-18.

Fjerde sett ble jevnspilt. Hviterussland lenge foran med et par poeng til Norge overtok ledelsen på 20-19. Deretter var Norge et eller to poeng foran og hadde også to settballer. Men disse greide ikke laget å forvalte, dessverre. Hviterussland satte et par server som Norge ikke fikk omsatt i gode nok angrep, og settet endte bittert nok 26-28. Til tross for tapet ble det en ganske oppløftende kamp for Norge, selv om en angrepsuttelling på 42 % er i minste laget, målt mot Hviterusslands 51 %. Norge satte godt servepress på motstanderne og fikk 6 ess, men med tanke på at fire av seks servet flakkeserve, er 17 feilserver i meste laget. Toppscorer på det norske laget ble Jonas Kvalen med 20 poeng. Statistikken ser du her. Lørdag kl. 18:00 møter Norge Georgia, en motstander Norge ikke bør ha store problemer med.

Kommentarer (6)