Publiserte artikler

EM-kvalifisering starter

Kvalifiseringen til europamesterskapet i volleyball i 2019 starter i dag. For første gang skal 24 lag delta i sluttspillet, det vil si nesten halvparten av medlemslandene i det europeiske forbundet, noe som gir store muligheter for de to norske lagene til å ta seg til sitt første sluttspill. Også måten kvalifiseringen er lagt opp er ny for denne syklusen. De påmeldte lagene er delt i puljer på tre eller fire lag, og fram til starten av januar skal lagene i puljen møtes borte og hjemme. Hos kvinnene er det seks puljer, hos mennene sju. Hos kvinnene går nr. 1 og 2 i puljene til sluttspillet, hos mennene puljevinnerne og de fem beste toerne. Fra før er en del lag forhåndskvalifiserte, enten som sluttspillarrangør eller på bakgrunn av resultatene i forrige EM. Nytt for 2019-EM er også at sluttspillene er delt mellom fire lag i hver klasse. Hos kvinnene mellom Polen, Slovakia, Tyrkia og Ungarn, hos mennene mellom Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia.

De norske kvinnene er havnet i pulje med Hellas, Montenegro og Ukraina, mens mennene skal møte Georgia, Hviterussland og Spania. Alle lagene i kvalifiseringen spiller første kamp i dag, og puljene med fire lag spiller fire kamper i løpet av 11 dager, mens de to siste spilles tidlig i januar. Puljene med tre lag unnagjør alle sine fire kamper i august. De norske lagene spilte sine siste treningskamper søndag, og kvinnene slo da Island 4-0, mennene slo Danmark med de samme sifrene. Lagene er nå på plass på kampstedene og har hatt sine første treninger. Kvinnene møter Ukraina i Zaporozhye kl. 15:00, mennene spiller mot Hviterussland i Mogilev kl. 17:00.

Etter treningskampene har trenerne Matt van Wezel og Tore Aleksandersen tatt ut følgende lag:

Kvinner
Rebekka Bahr
Eline Bye
Karoline Fauske
Martine Gilje
Marianne Steen Knudsen
Ragni Steen Knudsen
Synne Grøttum Kolsvik
Rugila Lavickyte
Julie Heile Mikaelsen
Oda Steinsvåg
Elisabeth Vikum Viken
Tuva Aarrestad

Menn
Kristian Mjelde Bjelland
Rune Fasteland
Sigurd Festøy
Jarle Fornes
Isak Helland-Hansen
Henrik Aase Hole
Bjarne Nikolai Huus
Jonas Kvalen
Mathias Loftesnes
Øystein Schierning
Jakob Solgaard Thelle
Lars Fredrik Tvinde

Du kan følge live oppdatering av resultatene fra CEVs nettsider her og her. Les CEVs forhåndsomtale her og her. Laola1 strømmer kampene, sjekk her.

Som NVBF har meldt spiller Norge sine første hjemmekamper i Kongstenhallen i Fredrikstad kommende lørdag, les her.

Legg igjen en kommentar