Publiserte artikler

Treningslandskamper

Det norske laget som slo Island i går. Foto: NVBF

Kommende onsdag skal Norges to seniorlandslag i volleyball spille den første kampen i kvalifiseringen som forhåpentligvis bringer dem til EM-sluttspillet neste år. Begge lagene spiller den første kampen på bortebane. Kvinnene møter Ukraina, mennene Hviterussland. Siden går det slag i slag, for allerede lørdag 18. august er det hjemmekamper i Kongstenhallen i Fredrikstad. Da er Hellas kvinnenes motstander, mens mennene får kamp av Georgia. Onsdagen deretter er det nye bortekamper, før denne kvalifiseringssekvensen avsluttes med nye kamper i Kongstenhallen lørdag 25. august. De siste og avgjørende kvalifiseringskampene spilles tidlig i januar.

Som et lett i forberedelsene til kvalifiseringen har lagene hatt lange treningssamlinger i Oslo, i Aukra og på Myre. Denne helgen møter de andre landslag til treningskamper. Kvinnene møter Island i Oslo. De spilte den første kampen i går og Norge vant greit 3-0 (25-14, 25-20, 25-16). Lagene møtes også i dag kl. 17:00 på Rønningen folkehøgskole.

Mennene har vært i København på Idrættens Hus i Brøndby siden torsdag, der de allerede har spilt tre kamper. Den første ga seier 3-1 til Norge, fredag ble det tap 0-3 (21-25, 21-25, 22-25), men med 25-14 i et ekstra sett. Lørdagens kamp endte 2-2 (25-22, 20-25, 21-25, 25-14) med Danmark først. I slike treningskamper er det svært vanlig å spille fire sett. Den fjerde kampen spilles i dag kl. 16:00.

Legg igjen en kommentar