Publiserte artikler

Topper rankingen

Gullet er sikret. Foto: FIVB

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum er virkelig i støtet for tiden. Uvær før semifinalen og kort tid mellom semifinale og finale i Wien Major stoppet ikke de to sandvolleyballkometene. Først ble Alexander Brouwer og Robert Meeuuwsen fra Nederland slått i en tøff semifinale med 2-0 (21-18, 21-18), deretter gjorde de to ungdommene kort prosess i finalen med Michal Bryl og Grzegorz Fijalek fra Polen med 2-0 (21-12, 21-17). Se resultatene fra Wien her.

Med det har Mol-Sørum vunnet tre store turneringer på rad, to majors og EM. Majorturneringene og de andre resultatene i sommer har ført de to helt til topps på FIVBs verdensranking. Rankingen baserer seg på de åtte beste resultatene det siste året, og oppdateres mandag etter hver FIVB-turnering. Med 5.640 poeng topper Anders og Christian foran nettopp semifinalemotstanderne i Wien, Brouwer-Meeuwsen, som har 5.560. Neste norske lag på listen er Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol, som i øyeblikket er nr. 39. Om to år er det rankinglisten som vil avgjøre de fleste av lagene som får delta i OL i Tokyo. Se rankinglisten her.

Hos kvinnene er Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth best rangerte norske kvinnelag på 36. plass, se her.

Legg igjen en kommentar