Publiserte artikler

Ny uke med World Tour

Ingrid Lunde i angrep mot Kina. Foto: FIVB

FIVB har tre turneringer gående denne uken, og to av disse har norsk deltakelse. Mest prestisje av turneringene har den i Tokyo, som har tre stjerner. Turneringen er allerede i gang med hovedrunden, og alle de tre norske lagene som deltar her, er sikret å gå videre til eliminasjonsspillet, etter som de har vunnet en kamp. I turneringen spilles modifisert puljespill, som betyr at en vunnet kamp av de to som spilles gir avansement. De to norske kvinnelagene som deltar, Ingrid Lunde-Oda Ulveseth og Victoria Kjølberg-Ane Guro Hjortland, har spilt hver sin kamp og vunnet denne. Lunde-Ulveseth slo Wang X.X.-J.J. Zeng fra Kina 2-0 (21-18, 21-15), mens Kjølberg-Hjortland vant over Suzuki-Murakami, Japan, med 2-1 (15-21, 21-14, 18-16). Begge lagene spiller sin neste kamp i morgen.  Vinner de den er de klare for andre runde i eliminasjonsspillet, i motsatt fall blir det spill i første runde.

Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol har allerede unnagjort puljekampene. Den første ga seier med 2-1 (21-15, 16-21, 15-10) over Nõlvak-Tiisaar fra Estland, mens den andre, som kunne gitt avansement til andre runde, endte med tap 1-2 (21-17, 20-22, 10-15) mot Patterson-Slick, USA. Kl. 2:00 i natt skal de spille første eliminasjonkamp mot Nurminen-Siren fra Finland. Mennenes resultater i Tokyo ser du her, kvinnenes her.

To norske herrelag har reist til Marokko for å delta i en tostjerners turnering i Agadir. Svein Oddmund Solhaug og Lars Tveit Retterholt går direkte til puljespillet, mens Christian Helland og Jørn Olav Gamlemoen må gå veien om kvalifisering. De sistnevnte har avgjørende kamp mot Benzi-Spirito fra Italia kl. 16:00 i dag. Puljekampene spilles i morgen. Resultatene er her.

Legg igjen en kommentar