Publiserte artikler

Bare ett til kvartfinale

Tross gode angrep fra Mathias mot Belgia ble det ikke åttendedelsfinale. Foto: CEV

Det ble ikke internmøte for BeachVolley Vikings i dagens EM-åttendedelsfinale i Apeldoorn. Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol ble nemlig slått ut så knepent som mulig i første eliminasjonsrunde av belgierne Koekelkoren-van Walle. Den jevne kampen endte 2-1 (14-21, 26-24, 17-15) til belgierne. Dermed blir det opp til Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum å forsvare treningskameratenes ære i kvartfinalen.

For å komme dit, måtte Anders og Christian slå belgierne. Etter en god start, begynte de å få problemer med van Walles hoppserve. De fikk imidlertid skikk på side outen, og noen blokker og overgangsballer senere sto det 21-18 til Anders og Christian. Det andre settet begynte jevnt med belgierne litt foran, 11-10 ved den tekniske time outen. van Walle fortsatte å presse på serve, og da de norske ikke greide å sette alle sjansene de hadde til ekstrapoeng, gikk settet til Belgia med 21-19. Dermed klart for tie break. Dette spilte de norske bortimot feilfritt, og da van Walle også mistet litt av serven sin, skaffet de seg en solid fempoengs ledelse. van Walle kom imidlertid tilbake og reduserte til 11-13. Men med et side out-angrep fra Christian og et ess fra Anders endte det 15-11 til Mol-Sørum og kvartfinale kl. 16:00 i dag. Motstandere her blir enten Kantor-Losiak fra Polen eller Varenhorst-Bouter fra Nederland, sterke lag begge to.

Resultatene fra EM finner du her. Stream i ettermiddag finner du her. Semifinale og finale går i Haag i morgen.

Legg igjen en kommentar