Publiserte artikler

Lunde-Ulveseth ute

Ingrid Lunde må se langt etter videre spill i EM. Foto: CEV

I går spilte kvinnene ferdig puljespillet i EM i sandvolleyball i Nederland, og i dag fortsetter mesterskapet med eliminasjonsspill for de 24 gjenværende lagene. Dessverre er ikke det eneste norske kvinnelaget som deltar i EM, Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth, med blant disse. Etter tre tap i puljespillet har de spilt ferdig og deler en 25. plass i mesterskapet. Det er synd de ikke får mulighet til videre spill, for de spilte innledningsvis to svært gode kamper som endte med knepne tap og 13-15 i avgjørende sett. Dette gjaldt både mot Ukolova-Birlova, Russland, og Behrens-Ittlinger fra Tyskland. Bare det høyest seedede laget i puljen ble for sterke. Tyske Borger-Kozuch vant 2-0 (21-15, 21-12) i går. Alle kvinneresultatene er her.

I mennenes EM går det best for Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum av de to norske lagene. De har vunnet begge kampene de har spilt. I går slo de Sivolap-Yarzutkin fra Russland, et lag de har slitt mot tidligere, men som de denne gangen slo greit 2-0 (21-10, 21-15). Eliminasjonsspill er dermed klart for Mol-Sørum, spørsmålet er om de også tar puljeseieren og går direkte til andre eliminasjonsrunde når de i dag kl. 18:30 møter Krasilnikov-Liamin fra Russland.

For at det andre norske herrelaget i Nederland, Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol, skal gå til eliminasjonsspill, må de vinne dagens kamp kl. 17:30 mot tsjekkerne Dumek-Bercik. De tapte nemlig i går mot Stoyanovskiy-Velichko fra Russland med 0-2 (17-21, 19-21). Det tsjekkiske laget har også tapt sine to første kamper, så vinneren i dag kan se fram til spill også i morgen. Mennenes resultater er her.

På volleytv.no finner du link til youtube-kanalen der kampene streames, se her.

Det ser ut til at media nå begynner å bli mer oppmerksom på volleyball og sandvolleyball, se f.eks. artikler i Dagbladet her og NRK Sogn og Fjordane her.

Legg igjen en kommentar