Publiserte artikler

Blir EM-favoritter

Anders og Christian jubler for seier i Gstaad med trener Jetmund Berntsen. Foto: FIVB

Etter at Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum i går vant finalen i Gstaad Major over det spanske laget Herrera-Gavira med 2-0 (21-18, 21-12), må de plutselig finne seg i å bli nevnt blant de heteste kandidatene til å vinne europamesterskapet, et mesterskap som starter i dag. Vi skal imidlertid huske at det er et ungt lag som gikk til topps i går, det tredje yngste som har vunnet en av FIVBs World Tour-turneringer, så vi skal ikke forvente at de i løpet av to dager skal kunne nullstille og mobilisere på nytt i en ny stor turnering. Men de to har vist at de har spesielle kvaliteter, så ingen bør bli overrasket om de neste søndag på nytt står på toppen av et podium. Les hva FIVB skriver etter gårsdagens seier her. Se også innslag og linker på NVBFs facebook-sider her.

I EM får de to selskap av to andre norske lag, nemlig Mathias Berntsen-Hendrik Nikolai Mol og Oda Johanne Ulveseth-Ingrid Lunde. Victoria Kjølberg og Ane Guro Hjortland står først på reservelisten, så ved et forfall ved kvinnenes Preliminary Inquiry i morgen, vil de få plass. Mennenes mesterskap starter ellers ved en enkelt kamp i kveld kl. 19:45 i Apeldoorn. I alt deltar 32 lag i hver klasse. Disse er delt i åtte puljer, og i motsetning til det som blir brukt i World Tour, møter alle lagene i puljen hverandre. De tre beste i hver pulje går til eliminasjonsspillet, med puljevinnerne direkte til andre runde. For første gang spilles mesterskapet i fire byer: Apeldoorn, Haag, Rotterdam og Utrecht. Semifinalene og finalene spilles på Sportcampus Zuiderpark i Haag.

Mol-Sørum spiller sin første puljekamp i morgen kl. 20:30 mot Thiercy-Gauthier-Rat fra Frankrike. I puljen ellers er to russiske lag, Sivolap-Yarzutkin og Krasilnikov-Liamin. De kan med andre ord ikke regne med enkel vei til eliminasjonsspillet. Berntsen-Mol innleder mot et lag Anders og Christian så vidt slo i puljespillet i Gstaad, Plavins-Tocs fra Latvia. Denne kampen går kl. 17:30 i morgen. De andre puljemotstanderne er Stoyanovskiy-Velichko fra Russland og Dumek-Bercik fra Tsjekkia. Ulveseth-Lunde spiller sin første kamp tirsdag kl. 13:00 mot Ukolova-Birlova, Russland. Senere samme dag, kl. 17:30 spiller de mot Behrens-Ittlinger fra Tyskland. Siste lag i puljen er Borger-Kozuch, som de møter onsdag kl. 15:00. Du finner kvinnenes kampoppsett her, mennenes her. CEV viser kamper på sin YouTube-kanal her.

Vi noterer også at mesterskapet har en norsk dommer i Skule Haagensen.

Legg igjen en kommentar