Publiserte artikler

Gstaad-oppdatering

Oda og Emilie svært fornøyde med hovedrundeplass. Foto: FIVB

Hovedrunden i den femstjerners Major-turneringen i Gstaad i Sveits er i gang, og gledelig nok er et norsk kvinnelag med her, i tillegg til de vi etter hvert er vant til å se i hovedrunden, Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum. For Emilie Olimstad og Oda Johanne Ulveseth greide nemlig i går å vinne begge kvalifiseringskampene sine og skal spille sin første puljekamp i dag kl. 16:00, motstanderne kommer fra Canada: Bansley-Wilkerson.

I kvalifiseringen slo de to norske først Mizoe-Hashimoto fra Japan med 2-1 (19-21, 21-17, 15-4), før hovedrundeplassen ble sikret med 2-1 (15-21, 21-14, 15-10) mot Gallay-Pereyra fra Argentina.

Det andre norske laget som spilte kvalifisering i går, Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol, gikk det ikke like godt for. De ble slått ut allerede i første runde. Giginoglu-Gögtepe V. fra Tyrkia ble for sterke og vant en jevn kamp 2-0 (21-18, 24-22).

Et lag er allerede sikret avansement til eliminasjonsspillet. Mol-Sørum har vunnet sin første puljekamp. Plavins-Tocs fra Latvia ble slått 2-1 (21-17, 17-21, 15-13). Eventuelt direkte plass i andre runde blir sikret om de slår Andreatta, T.-Abbiati fra Italia senere i dag.

Legg igjen en kommentar