Publiserte artikler

Russisk styrkebeskjed

Maxim Mikhaylov (17) ble MVP i VNL-sluttspillet. Foto: FIVB

Russland seiler opp som favoritt til å bli årets verdensmester etter at laget i dag ble det første til vinne mennenes Volleyball Nations League. Det gjorde de på en overbevisende måte da laget i finalen i Villeneuve d’Ascq slo hjemmefavorittene Frankrike 3-0 (25-22, 25-20, 25-23). Russland har en svært god sesong i VNL, bare slått av Frankrike i puljespillet. Slik sett var det naturlig at det var de to beste gjennom turneringen som møttes i finalen. Men om flertallet av de 10.000 tilskuerne i finalen hadde håpet på hjemmeseier, ble de tidlig stilnet av kraftfull serving av Kliuka, fulgt av den berømte russiske blokken. Frankrikes nye stjerne på diagonalen, Boyer, fikk lite til, så Ngapeth, som tydeligvis livner til når noe ekstra står på spill, måtte bære et stort ansvar. Russlands tøffe serving ga nemlig lite anledning til å bruke midten, når det var mulig, var uttellingen bra. På motsatt side fikk derimot spesielt Muserskiy boltre seg, ni av elleve baller slo han inn.

De to første settene hadde nokså lik utvikling. Russland, med sin vanlige oppstilling, tok tidlig en klar ledelse som Frankrike minsket uten å helt ta innpå. På slutten av andre sett byttet Tillie mange spillere, noe som hevet spillet. Til det tredje startet de vanlige, bare Rossard spilte i stedet for Tillie jr. Dette settet startet veldig godt for Frankrike, og de ledet det meste av settet, helt til Russland plutselig hogg til med et ess og en blokk, og dermed var det avgjort.

Også bronsefinalen ble en 3-0-kamp, men her var det mye jevnere spill, der lagene byttet på  lede under veis. USA så imidlertid alt i alt til å ville mer enn Brasil og tog medaljene med 25-21, 28-26, 28-26.

Sluttspillets hjemmeside er her. Drømmelaget ser slik ut:
MVP: Maxim Mikhaylov (Russland)
Opplegger: Benjamin Toniutti (Frankrike)
Diagonal: Matt Anderson (USA)
Kanter: Taylor Sander (USA) og Dmitry Volkov (Russland)
Midter: Dmitriy Muserskiy (Russland) og Kevin Le Roux (Frankrike)
Libero: Jenia Grebennikov (Frankrike)

Legg igjen en kommentar