Publiserte artikler

Frankrike møter Russland i VNL-finalen

Stephen Boyer og Matt Anderson toppscorer på hvert sitt lag. Foto: FIVB

Dagens semifinaler i Volleyball Nations League ga to totalt forskjellige oppgjør, det ene en kamp som ikke ble avgjort før på 15-13 i femte sett, det andre en kamp hvor det ene laget fullstendig kjørte over det andre. Også den første kampen, hjemmelaget Frankrike med storparten av 7.400 tilskuere i ryggen, mot USA, så ut til å bli en ensidig affære. Frankrike, med Toniutti-Boyer, Ngapeth-Rossard, Le Roux-Le Goff og Grebennikov, spilte klart bedre enn USAs oppstilling, som fra start besto av Christenson-Patch, Anderson-Sander (tilbake fra skade), Holt-Smith og Erik Shoji libero. USA slet med mye feil og fikk ikke lagt nok press på Frankrike i starten. I løpet av andre sett ble Patch, som ikke hang helt med, byttet med Ensing, uten at det hjalp så mye, heller ikke med tanke på Ngapeths få positive bidrag. Til tredje sett gjorde USAs trener Speraw en viktig endring. Han satte Matt Anderson på diagonalplass og Aaron Russell tok hans kantplass. Dermed kunne opplegger Christenson bruke flere angrepsvarianter samtidig som mottak og blokk fungerte bedre. Kampen jevnet seg ut og to jevne sett gikk i USAs favør, etter at Frankrike hadde hatt matchball i det fjerde. Hos Frankrike var Rossard blitt erstattet med Kevin Tillie i det tredje settet. Rossard gjorde ingen dårlig kamp, han hadde blant annet to ess, men Tillie er en tryggere servemottaker og mer innspilt i laget. I hvert fall hadde Frankrike overtaket i det siste settet, og selv om USA hang godt med, var det til slutt franskmennene som kunne juble for 3-2 (25-18, 25-17, 23-25, 24-26, 15-13).

Om den første av dagens kamper var spennende, var det lite å hente i den andre. Brasil ble fullstendig overkjørt av Russlands fysikk. Russland server sterkt, og når russerne får tid til å sette blokken, har Brasils angripere vanskelig for å bryte gjennom. Opplegger Bruno hadde heller ingen god dag, og selv om William legger godt, blir han grovt utnyttet i blokk. Mot et lag som Russland, har ikke Brasil gode nok kanter når Mauricio er skadet. I dag startet de med Bruno-Wallace, Lucas Loh-Douglas, Lucas-Souza og Thales. Victor C. kom inn for Lucas Loh under veis, og både William, Evandro og Isac fikk spilletid, men det hjalp ikke mot Russland solide maskineri: Kovalev-Mikhaylov, Volkov-Kliuka, Muserskiy-Volvich og Kabeshov. Sifrene til Russland ble 25-17, 25-18, 25-14.

Det blir interessant å se om Frankrike greier bedre å hamle opp med russernes fysiske spill i finalen søndag, som går kl. 20:45. Bronsefinalen spilles kl 17:00. Finalens hovedside er her, og stream finner du her.

Legg igjen en kommentar