Publiserte artikler

Polen ute

Bra blokkrekkevidde på 196 cm høye Taylor Sander. Forhåpentligvis ikke altfor mye skadet. Foto: FIVB

Polen hang bare med i første sett mot USA i dagens første kamp i VNL i Frankrike. Men et jevnt førstesett gikk til slutt til USA med 28-26, og etter det var det USA som bestemte alt. De to neste settene ble vunnet 25-17 og 25-18. Mens USA i flere av de innledende kampene i VNL har testet flere spillere, var det i dag noe som vil ligne svært på en oppstilling i en  viktig VM-kamp på banen. Christenson opplegger, Patch diagonal, Anderson og Sander kanter, Smith og Holt i midten og Shoji libero. Dessverre fikk Sander en kneskade i slutten av kampen, den tredje kneskaden i dette sluttspillet i tillegg til Polens Bieniek og Brasil Mauricio, så Russel fikk være med på de siste ballene.

Polen startet med ny sentralakse i forhold til onsdag: Drzyzga var opplegger og Schultz diagonal. På kantene startet Szalpuk og Kwolek, og i midten måtte de eneste trener Heynen hadde tilgjengelig være, nemlig Kochanowski og Lemanski. Libero som vanlig Zatorski. Under veis ble det mange bytter, den eneste som i tillegg til skadde Bieniek og andrelibero Zurek som ikke var innpå, var gårsdagens store spiller Kurek. Men lite nyttet for Polen, til det var USA for overlegne i det meste. I USA møtte Polen et helt annet tempo enn i onsdagens møte med Russland, og USAs blokk og feltforsvar sikret dem et greit avansement til semifinalen.

For med sitt andre tap er Polen utslått, mens fredagens kamp mellom Russland og USA bare vil være avgjørende for hvem som skal vinne puljen. Og puljevinner i den andre puljen er heller ikke klar. Brasil satte nemlig Serbia på plass i dag med 3-0 (25-16, 28-26, 25-19) og sikret seg med det semifinaleplass. Hvem som tar den andre, blir avgjort når Serbia møter hjemmelaget Frankrike fredag. Frankrike har to poeng fra onsdagens kamp mot Brasil, så de vil være semifinaleklare med to sett.

Etter at Mauricio skadet seg onsdag, var det Douglas som overtok hans plass. Han startet også i dag, selv om Murilo stilte med kampdrakt og ikke liberodrakt. Laget var dermed det samme som avsluttet onsdag, Bruno-Wallace, Lucas Loh-Douglas, Lucas-Souza, samt libero Thales. Serbia startet med sin toppoppstilling: Jovovic opplegger, Atanasijevic diagonal, Ivovic og Kovacevic kanter, Lisinac og Podrascanin i midten og Majstorovic livero. Kovacevic hadde ingen god dag, han ble både esset og tok ingen poeng, og ble etter hvert byttet med Katic.

Bortsett fra første sett der Brasil bestemte det meste, spilte Serbia i lange perioder jevnt med Brasil. Men Brasil satte de viktige ballene når de skulle, og på slutten hjalp også den kinesiske dommeren Brasil litt ved å både overse en touch på serve, og ved å sette spillet i gang og dermed påføre Serbia en feiloppstilling mens de sto og diskuterte hendelsen. Men uansett var det en rettferdig seier til Brasil, så får vi se om Serbia kan sikre seg nok poeng mot Frankrike til å gå til semifinale.

Se turneringens hjemmeside her.

Legg igjen en kommentar