Publiserte artikler

Frankrike siste semifinalist

Benjamin Toniutti er en av verdens beste oppleggere. Med en høyde på183 cm kunne han likevel singelblokke Kovacevic. Foto: FIVB

Mens den første kampen i VNL i Villeneuve d’Ascq i Frankrike i dag bare skulle avgjøre hvem av Russland og USA som skulle vinne puljen og møte toeren i den andre puljen i semifinale, var kampen mellom Frankrike og Serbia avgjørende for hvem som skulle følge Brasil til semifinale.

USA brydde seg tydeligvis ikke om hvem somvant puljen, eller så ville de hvile spillere før semifinalen. I hvert fall byttet de alle sju som startet torsdagens kamp mot Polen, og spilte hele kampen mot Russland med Kawika Shoji som opplegger, Ensing på diagonal, kantene Russell og Defalco, midtene Jendryk og Mcdonnell og libero Watten. Russland på sin side startet som torsdag med Kovalev-Mikhaylov, Volkov-Kliuka, Muserskiy-Volvich og Kabeshov. Da trener Shliapnikov tidlig så hvilken vei det bar, ga han Muserskiy pause midt i første sett og lot Vlasov slippe til. Det var derfor ikke overraskende at Russland vant 3-0 (25-22, 25-21, 25-21), med andre ord kontroll også etter at Kliuka ble byttet med Karpukhov etter sløvt mottaksspill, og også opplegger Kobzar kom inn sammen med diagonal Poletaev på slutten.

Det ble mer livlig i dagens andre kamp, der knapt 6.000 tilskuere bidro til stor stemning. Frankrike måtte vinne to sett for å ta semifinaleplass, mens Serbia ville supplere Brasil med tre poeng. Begge lagene startet som forventet, Frankrike med Toniutti-Boyer, Ngapeth-Rossard, le Goff-le Roux og Grebennikov, Serbia med Jovovic-Atanasijevic, Ivovic-Kovacevic, Podrascanin-Lisinac og Rosic. I begge de første settene fulgte lagene hverandre, men da det skulle avgjøres, var det Frankrikes overgangsspil som var overlegent. Og i det tredje var det ikke mer å hente for Serbia, så da byttet trener Grbic hele laget, uten at det hjalp så mye. Så med 3-0 (25-19, 25-18, 25-17) er Frankrike puljevinnere og skal møte USA kl. 14:00 lørdag, mens den andre semifinalen mellom Brasil og Russland starter kl. 16:30.

Turneringens hjemmeside er her, stream av kampene lørdag har du her.

Legg igjen en kommentar