Publiserte artikler

Forskjellige spillestiler

Stephen Boyer viser solide angrepskvaliteter. Foto: FIVB

Det var to kamper med to totalt forskjellige spillestiler som innledet sluttspillet i mennenes VNL, Volleyball Nations League, i det for anledningen omgjorte fotballstadionet Stade Pierre Mauroy i Villenevuve d’Ascq utenfor Lille i Frankrike i går. Mens det i kampen mellom Russland og Polen stort sett var skyhøye opplegg som motstanderne for det meste rakk å sette tre-mannsblokk på, var det i kampen mellom Frankrike og Brasil høyt tempo og mye godt forsvarsspill.

Hos russerne måtte også de to midtene Muserskyi og Volvich passes på, men symptomatisk for det lave tempoet var at det gikk to sett før det første pipe-angrepet kom, og totalt i kampen var det tre slike. Russland startet noe overraskende med Kovalev som opplegger, Mikhaylov var tilbake på diagonalplass, kantene var for Viking to kjenninger fra Fakel, Volkov og Kliuka, og libero var Sokolov. Bortsett fra at Sokolov byttet litt med Kabeshov, sto denne oppstillingen hele tiden.

For Polen startet Lomacs som opplegger, Kurek var diagonal, Sliwka og Kwolek kanter, Bieniek og Kochanowski i midten, og Zatorski var libero. Polen fikk tidlig problemer på kantene, og Szalpuk byttet med Kwolek. I tillegg fikk Bieniek problemer med kneet og måtte erstattes med Lemanski. Trener Heynen kjørte også flittig dobbelbytte med opplegger Drzyga og diagonal Muzajj. Polen viste tidlig at uten Kubiak og Mika har de et kantproblem, selv om Szalpuk gjode godt fra seg, og de ble klart svekket i midten da Bieniek gikk ut, Lemanski er høy, men veldig treg sidelengs. Kurek overasket imidlertid positivt med 23 poeng og 63 % kill, så det er ikke gitt at Konarski får diagonalplassen tilbake til VM.

På bakgrunn av det relativt svake laget Polen stilte med, får de nok også problem med USA i deres siste puljekamp i dag, og er i så fall borte fra semifinalene. De tok et sett mot Russland i går, men det var mest Russland som roet ned. Kampresultatet ble 3-1 (25-18, 25-23, 22-25, 25-17) til Russland.

Om det var en heller kjedelig førstekamp i går, ble det desto livligere da Frankrike og Brasil entret banen. Frankrike startet med opplegger Toniutti, Boyer diagonal, kantene Ngapeth og Tillie, le Roux og le Goff i midten og Grebennikov som libero. Tillie ble tatt brutalt i blokk i starten og ble erstattet med Rossard, og dette laget sto omtrent hele tiden. Hos Brasil var Bruno-Wallace sentrallinjen, Lucas Loh og Mauricio kanter, Lucas og Isac i midten og Thales var libero.

Brasil kom best i gang, Bruno fant angriperne med raske opplegg, og begge lag spilte fantastisk forsvarsspill. Toniutti viste imidlertid at han ikke ville være dårligere, og Boyer kunne gang på gang plukke poeng på diagonalen. Før tredje sett byttet Isac med Souza og Brasil overtok igjen initiativet. På slutten av settet falt imidlertid Mauricio sammen med en kneskade, og Douglas kom inn. Dette skulle vise seg å svekke laget, for samtidig begynte Brunos opplegg å falle i kvalitet, i tillegg til at Wallace begynte å feile. Bruno ble byttet mye med William, både på plass og i dobbelbytte med Evandro diagonalt, men det hjalp lite. Frankrike snudde kampen og laget og drøyt 8.000 tilskuere kunne til slutt juble for 3-2 (22-25, 25-20, 21-25, 25-22, 15-13).

I dag spiller USA og Polen kl. 18:00, kl. 20:45 møtes Brasil og Serbia. Med tap er Polen og Brasil ute av sluttspillet.

Turneringens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar