Publiserte artikler

USA vant VNL

Michelle Bartsch-Hackley (14) ble VNLs MVP. Foto: >FIVB

USAs kvinner ble historiske da de vant den første utgaven av Volleyball Nations League. Laget har vært sterkest gjennom hele turneringen og vant det innledende puljespillet over fem helger og femten kamper. Men i sluttspillet fikk de hard kamp av overraskelseslaget Tyrkia. Tyrkia var bare nr. 5 i puljespillet, men i den første kampen i sluttspillet ledet de 2-0 mot USA, og USA måtte slite hardt for å snu kampen og vinne 3-2. USA slo det tredje laget i puljen, Serbia, greit 3-0, mens Tyrkia slet seg til 3-2 mot Serbia etter 16-14 i avgjørende sett.

Dermed var det klart at USA og Tyrkia skulle spille semifinaler. USA skulle møte toeren i den andre sluttspillpuljen, Kina, mens Tyrkia skulle møte en av favorittene, Brasil. USA hadde små problemer med Kina og vant 3-1, mens Tyrkia sjokkerte Brasil og slo dem i tre jevne sett.

I bronsefinalen greide ikke Brasil å slå Kina heller, men fikk nye 0-3 mot seg. Og i finalen satte Tyrkia nok en gang press på USA, ledet både 1-0 og 2-1, men til slutt gikk gullet og 1 million dollar til USA etter 17-25, 25-22, 26-28, 25-15, 15-7. Hjemmesiden for sluttspillet i Nanjing er her.

Et drømmelag ble kåret, og det ser slik ut:
MVP: Michelle Bartsch-Hackley, USA
Beste opplegger: Cansu Ozbay, Tyrkia
Beste diagonal: Tandara Caixeta, Brasil
Beste kanter: Zhu Ting, Kina, og Michelle Bartsch-Hackley, USA
Beste midter: Eda Erdem Dundar, Tyrkia, og Tetori Dixon, USA
Beste libero: Suelen Pinto, Brasil

Mennenes VNL-sluttspill starter onsdag i Villeneuve d’Ascq i Frankrike.

Legg igjen en kommentar