Publiserte artikler

EM-sluttspillet røk

Godt samhold hos de norske jentene var ikke nok denne gangen. Foto: CEV

Det blir dessverre ikke EM-sluttspill for det gode norske jentelaget med spillere født år 2000 og senere. I den tredje runden i kvalifiseringen, tapte laget alle sine tre kamper i puljespillet i Ploiesti i Romania og ble nr. 4. Bare de to beste lagene i puljen får reise til Albania i september og spille om europamesterskapet. I Ploiesti ble det Hviterussland og Tyskland, mens fra den andre puljen, som gikk i Hellas, er det Slovakia og Nederland som har tatt seg videre.

Lørdag kunne Norge fått et godt utgangspunkt for å kvalifisere seg da de møtte hjemmelaget. Men til tross for tidvis bra spill, ble Romania for sterke og vant 3-1 (25-14, 23-25, 25-18, 25-12). Og i gårsdagens kamp mot Tyskland, var laget sjanseløst og tapte 0-3 (20-25, 9-25, 17-25). Kvalifiseringens hjemmeside er her, les mer her.

Hos guttene i klasse U20 var det bare puljevinnerne som kunne gå til sluttspillet. Tsjekkia var tidlig klare fra den ene puljen, mens den andre ble tatt av Polen i en direkte avgjørende kamp mot Spania. Denne vant de 3-2 etter å ha ligget under 1-2. Norge var utslått i forrige kvalifiseringsrunde.

Legg igjen en kommentar