Publiserte artikler

EM-muligheter

Emilie Olimstad, her mot forrige puljevinner Italia, får ny mulighet til å kvalifisere seg til EM. Foto: CEV

Det norske volleyballandslaget for jenter født 2000 og senere er denne helgen i Ploiesti i Romania for å forsøke å gripe den siste muligheten i år til å få et norsk landslag til et EM-sluttspill for første gang. Mulighetene er ikke små. Fra før er arrangørene Albania klar, de slipper å kvalifisere seg. Sju andre lag ble klare som puljevinnere i den andre kvalifiseringsrunden som gikk i april. De sju toerne, deriblant Norge, pluss beste treer, har så tatt seg til tredje kvalifiseringsrunde. Disse åtte lagene er delt i to puljer. Den ene spiller på øya Samos i Hellas, den andre altså i Romania. Fra hver pulje kvalifiserer de to beste seg til sluttspillet 1.-9. september, som betyr at Norge har en 50% sjanse til å bli historiske.

I Ploiesti skal Norge spille mot vertene Romania, samt Hviterussland og Tyskland. Laget innleder i dag kl. 19:00 mot Hviterussland. I morgen kl. 16:30 er Romania motstandere, før kvalifiseringen avsluttes søndag kl. 19:00 mot Tyskland. Resultatene ser du her. Laola1.tv har i skrivende stund ikke satt noen kamper på sendeskjemaet, se i tilfelle her. Det kan sjekkes om det dukker opp noe her.

Puljen i Hellas består av Hellas, Nederland, Slovakia og Slovenia. De spilte de første kampene alt i går.

Det norske laget i Romania, som har Magnus Borge Johansen som trener, består av følgende spillere:
Wilde Jakobsen Johansen
Birgitte Maaseide
Live Sørbø
Sara Marie Langvatn Krumsvik
Kari Vølstad Bogen
Rugile Lavickyte
Frida Berntsen
Tuva Aarrestad
Thea Louise Jürgensen
Oda Løve Steinsvåg
Emilie Olimstad
Emily Kristiansen Poole

Samtidig som jentenes kvalifisering i klasse U19 pågår, spiller også de et år eldre guttene sin kvalifisering i Polen og Tsjekkia. Deres sluttspill skal gå i Nederland og Belgia. Resultatene ser du her.

Legg igjen en kommentar