Publiserte artikler

Tre endringer i SuperLega

Den øverste serien i Italia, SuperLega, har fått ny hovedsponsor og endrer dermed navn til Serie A Credem Banca. Samtidig blir tre nye regler innført som gjelder både kvinner og menn. Det er følgende:

1. Innbytteskiltene blir fjernet. I stedet skal alle lagene bruke tablets, på samme måte som det brukes i europacupen, og som er anbefalt brukt i den norske Mizunoligaen. Ved spillebytte blir numrene på de som skal inn og ut tastet på tableten. Med det blir spillerbyttet samtidig registrert i det elektroniske kampskjemaet, e-scoresheet, og minimalt med tid går tapt ved byttet.

2. Ved innføringen av tablets blir samtidig draktnummereringen endret. Spillerne kan nå ha numre fra 1 til 99.

3. Den tredje endringen vil neppe komme i Norge på en stund. Det er innføringen av en tredje dommer som skal sitte ved videoen der challenge-situasjoner blir avspilt. Der skal dommeren evaluere resultatene og kommunisere med de to andre dommerne. Om nødvendig kan den tredje dommeren være backup.

Legg igjen en kommentar