Publiserte artikler

Klare for VNL-sluttspill

Tyrkia glade for sluttspillplass. Foto: FIVB

Det gjenstår en kamp i puljespillet for alle lagene som deltar i kvinnenes Volleyball Nations League, VNL. Men med tanke på toppen av tabellen og hvilke lag som får gå til sluttspillet i Nanjing i Kina 27. juni – 1. juli, er disse kampene uten betydning. Kampene i går og tirsdag fastslo nemlig hvilke fem lag som får supplere vertene i sluttspillet. Fra forrige runde var USA klare, og nå får de selskap av Brasil, Serbia, Nederland og Tyrkia. Før kampene i går hadde Italia muligheten til å ta den siste plassen på bekostning av Tyrkia. Italia gjorde jobben ved å slå Belgia 3-0, men da Tyrkia slo Tyskland 3-1, var alt håp ute. Italia kan vinne like mange kamper som Tyrkia, men de kan ikke gå forbi på poeng. Tabellen ser du her.

Mennenes VNL starter sin fjerde runde av fem i morgen, og den vil inneholde en del viktige kamper for lagene i toppen. Blant annet skal USA på hjemmebane møte Polen, som leder, og Serbia, som er nr. 6. USA ligger på fjerdeplass i øyeblikket. Og toeren Brasil møter nr. 3, Frankrike, i Bulgaria, der også Canada, på åttendeplass, deltar. De to andre puljene spiller i Sør-Korea og Tyskland. Kampoppsettet ser du her.

Legg igjen en kommentar