Publiserte artikler

Beach i Baden

Gjensyn med Baden for Emilie. Foto: CEV/EXPA/ Florian Schroetter

En uke etter at juniorene spilte Continental Cup for å kvalifisere seg til ungdoms-OL, starter en seniorturnering i sandvolleyball i Baden i Østerrike. I utgangspunktet var dette en av CEVs satellitturneringer, men etter at CEVs turneringer kom inn under FIVBs paraply, er det nå en enstjernes World Tour-konkurranse.

Tre norske lag har kommet med i turneringen, et i kvinneklassen og to i klassen for menn. Lagene har ikke de sammensetningene vi er mest vant med. Hos mennene deler laget med Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum seg og spiller med makkerne de hadde i sist helgs Norges Tour i Strandvik, der de tok de to første plassene. Det betyr at Anders spiller med Bjarne Nikolai Huus og Christian har Andreas Takvam som makker. Hos kvinnene hadde Emilie Olimstad suksess i Baden sist helg og kvalifiserte seg da til OL-tur sammen med Frida Berntsen. Denne gangen skal hun forsøke lykken i en seniorturnering sammen med Janne Pedersen.

De to lagene i herreklassen har nok rankingpoeng til å gå direkte i hovedrunden med seksten lag, mens Olimstad-Pedersen må gå veien om kvalifisering først. Kvalifiseringen har seksten lag som må spille to runder singel eliminasjon for å finne fire lag som får hovedrundeplass. I hovedrunden er det først puljespill, før de tre beste i hver pulje går over til singel eliminasjon. Hovedrunden starter i morgen med kvinnefinale lørdag og mennenes finale søndag.

Emilie og Janne spiller sin første kvalifiseringskamp kl. 9:50. Motstandere er Bulc-Zdešar fra Slovenia. Resultatene finner du her. Laola1.tv streamer kampene på bane 1 og 2, noe som betyr at kampen til Olimstad-Pedersen kan ses her, den går på bane 2.

Legg igjen en kommentar