Publiserte artikler

Berntsen-Olimstad på fjerde

Det russiske laget ble for sterkt for Norge. Foto: CEV

Frida Berntsen og Emilie Olimstad har måttet tåle to tap i Continental Cup i Baden i Østerrike i dag. Først ble det russiske laget Bocharova-Voronina for sterke i semifinalen og vant 2-0 (24-22, 21-12), og i bronsefinalen ble det også tap, nå mot Álvarez M-Moreno fra Spania i en kamp der alle settene gikk over det normale, resultatet ble 1-2 (24-22, 20-22, 15-17).

Men om Berntsen-Olimstad ikke gikk helt til topps i Baden, var det viktigste målet nådd, nemlig kvalifiseringen til ungdoms-OL i Argentinas hovedstad Buenos Aires 6.-18. oktober. Dermed får Frida muligheten til en opplevelse lik det hennes bror Mathias hadde for fire år siden. Da kvalifiserte han og Anders Berntsen Mol seg til ungdoms-OL i Nanjing i Kina. Til Buenos Aires får de to norske selskap med et svensk lag. Davis Åhman og Jonatan Hellvig skal spille finale i Baden, så også de er sikret OL-plass. Resultatene fra Baden har du her.

Ungdoms-OL er verdens største idrettsbegivenhet for ungdom mellom 15 og 18 år. Den arrangeres hvert fjerde år med en sommerdel og en vinterdel. Det er to år mellom sommerlekene og vinterlekene. Årets leker skal inneholde 32 grener. De fleste er de samme som i de vanlige olympiske lekene, men der fins også noen spesielle, som sandhåndball og sportsdans. Hjemmesiden til Buenos Aires 2018 ser du her.

Legg igjen en kommentar